E foame mare in Romania la ora actuala, o ştim cu toţii, parlamentarii nu mai stiu de unde sa ciupeasca niste bani, ce taxe sa mai bage ca sa mai aduca niste banuti la bugetul statului, datoria catre FMI e colosala, imprumuturile de la Banca Mondiala nu prea ne mai ajuta, furturile si inselaciunile se inmultesc, vistieria nationala a ajuns la fund, protestele se inmultesc pe zi ce trece, oamenii sunt nemultumiti, politicienii sunt injurati fest, multi se gandesc tot mai serios sa-si faca bagajele si sa paraseasca tara pana nu se impute si mai tare branza. Ce mai, e un adevarat haos in toata regula in tara noastra draga.

Dupa umila mea parere, cred ca urmatoarele doua decizii pe care le va lua Guvernul Ponta vor fi urmatoarele:

1. Impozitarea cultelor religioase! Scoaterea de bani de la biserici va fi o decizie grea tinand cont ca de acolo vin voturile la alegeri, dar se va intampla si asta. Daca vrei sa ai sanse reale la prezidentialele de anul viitor, musai s-o faci si pe asta. Cresterea pensiilor si salariilor sunt doua solutii pentru actuala guvernare, dar aceste lucruri nu pot fi realizate fara bani. Si cum nu sunt bani, te duci acolo unde exista, la Biserica. Religia a ajuns o mare afacere extrem de banoasa in Romania, iar multi asa zisi „slujitori” ai Domnului, sau cum imi place mie sa le zic, „slujitori ai Banului”, au ajuns sa se imbogateasca peste noapte din donatiile generoase ale enoriasilor, profitand si de faptul ca Statul nu i-a intrebat niciodata de sanatate si i-a scutit de impozite si taxe. Apar bisericile mai ceva ca ciupercile si ramele dupa ploaie, exista mai multe biserici decat gradinite sau spitale si, culmea, ca toate au profituri imense.

biserica-fals-bani

2. Confiscarea averilor tiganilor si manelistilor! Se va ajunge si aici in scurt timp, stati linistiti! Prea s-au imbogatit tiganii peste noapte si n-ar strica sa le faca organele competente o vizita si sa-i puna nitel sa dovedeasca cum si-au dobandit averile, cum si-au construit palatele, de unde au avut jde mii de euro de bemweuri, mertane si porshane. Ti-ai luat BMW, ti-ai construit palat? Foarte bine, no dovedeste cu acte cum ti-ai facut averea si cum ai obtinut sumele alea. A, nu poti dovedi, n-ai acte, numai bine, iti confiscam palatul si masinile, iar daca nu aduci dovezi intr-o anumita perioada de timp, raman la noi si le scoatem la vanzare. La fel si manelistii. Sa plateasca impozite si asta, da-i dracului de papagali, ca or facut sute de mii de euro din nimic si nimeni nu i-a luat niciodata la rost. Si uite asa se fac banii. E simplu ca buna ziua.

Ar fi cazul sa scapam de clasicele vorbe „legea e pentru fraieri” si „in tara asta numai prostii platesc taxe si impozite”. Ne asteapta vremuri din ce in ce mai grele in Romania.

Un comentariu la „Doua decizii grele pe care trebuie sa le ia Guvernul Ponta”
  1. Dar nu despre asta e vorba. Problema pe care eu o semnalez are de-a face cu cei care percep tarife, cu cei care nu vin să slujească până nu-ți spun în față: ”vin, frate, dar îmi dai atâta…” Și situația e gravă, pentru că derapajul acesta tinde să se accentueze, mai ales în rândul celor ce, peste noapte, au devenit un fel de vedete creștine. Și îi am aici în vedere atât pe predicatori cât și pe cântăreți. Cred, totuși, că fenomenul este mult mai accentuat printre cântăreți, pentru că predicatoriii se invita între ei – de cele mai multe ori – pe baza relațiilor de prietenie pe care le au unii cu alții. Este timpul să ne trezim și să oprim simonia. Avem nevoie de slujitori eliberați de iubirea de bani, pe care bisericile să-i susțină financiar, dar care să nu slujească conduși de dorința unui ”câștig mârșav”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.