Marti dupa-masa, eram cu treaba prin centru si am trecut prin Piata Muzeului, acolo unde am vazut aglomeratie mare in fata portii Bisericii Franciscane. Nu mi-a luat mult timp sa ma prind ca se imparteau paini oamenilor mai putini norocosi din medii defavorizate. Lumea statea frumos la coada, se mai si inghesuia putin, luau painea, o puneau in plasa si plecau fericiti spre casa, printre terasele unde oamenii cu stare stateau la o sueta si luau masa, lucru care spune multe despre felul cum e impartit Clujul. Pe de o parte e lumea buna, cei care isi permit sa ia masa in oras si sa stea la o cafea sau o limonada dupa munca, iar pe de alta parte e categoria sociala de oameni care traiesc de pe o zi pe alta, care se inghesuie la promotii, reduceri si ajutoare sociale. Despre asta-i vorba.

E mare lucru in ziua de azi ca cineva sa ofere ajutoare sociale, cu atat mai mult acest lucru sa-l faca o biserica sau un lacas de cult, despre care rar auzi ca se implica in acte de caritate. Biserica Franciscana din Cluj-Napoca e greco-catolica, iar asta spune totul. Nu vezi asemenea acte de binefacere facute de ortodocsi, care nu stiu decat sa ia bani, sa-si umple burdihanele si conturile, uitand sa ajute oamenii aflati in dificultate. Din ce in ce sunt mai convins ca parca merita tot mai mult sa te convertesti la religia greco-catolica.

Am aflat ca painile pe care preotii de la Biserica Franciscana le ofera oamenilor nevoiasi sunt primite de la enoriasi la slujba. Vine omul la slujba de duminica, sau cand se tine slujba si aduce o franzela, o paine sau care ce poate, se aduna toate intr-un cos mare si intr-o zi sunt impartite oamenilor saraci.

Jos palaria pentru Biserica Franciscana!

IMG_0170

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.