Dacă trăieşti pe o stradă care începe să semene mai mult a uliţă decât a drum european şi ultima asfaltare şi intervenţie a omului datează de peste 10 ani, de la ultimele două alegeri locale să zicem, iar dintr-o dată, când îţi e lumea mai dragă, într-o zi de luni, ora 8 dimineaţa, muncitorii de la drumuri s-au apucat de lucru şi eşti trezit de picamărul şi încărcarea în camion a molozului, înseamnă că ceva nu este în regulă. E prea suspect ca să se întâmple aşa dintr-o dată refacerea străzii. Valabil şi pentru străzile mici, dintre blocuri, care dintr-o dată ajung în atenţia autorităţilor locale, încât parcă te ia prin surprindere. Cum, a stat strada aia de o viaţă aşa şi dintr-o dată să fie asfaltată? Ceva nu e bine. Oare de ce? Pai hai să vedem.

Motivele pentru care strada ta s-ar asfalta sunt două mari şi late:

1. În zonă stă ceva mare sculă pe basculă în politică sau în administraţia locală: consilier local, judeţean, ceva director pe nu-ştiu-unde sau un deputat, senator, primar, viceprimar, whatever, în fine, un om important. Caz în care muncitorii vor lucra ca negrii pe plantaţie, adică la foc automat, şi fără să se sprijine în lopeţi sau să rezeme balastiera de foarte multe ori. Termenul final e şi mai mic, doar e strada „omului important” şi n-am vrea ca să-şi strice importantul maşina de lux sau să se umple de praf pe pantofi-i lustruiţi frumos.

2. Strada respectivă, fie ea şi una mică care leagă două alte străzi asfaltate, a primit prea multe reclamaţii de la şoferii din zonă care şi-au rezolvat maşina în gropile aferente, caz în care primăria o pune pe primele locuri în topul priorităţilor, că nimănui nu-i plac procesele şi drumurile pe la tribunal. În cazul ăsta, munca se face puţin mai anevoios decât în primul motiv, cu pauze mai multe, dar se lucrează şi aici în regim de urgenţă, dar mai mult pe principiul muncitoresc: dacă a stat atâta timp neasfaltată, mai poate sta.

3. Al treilea motiv este unul atât de nesemnificativ încât nici nu merită băgat în seamă, dar îl menţionăm şi pe el aşa de complezenţă. Strada ta a ajuns la rând pe lista străzilor de asfaltat, asta după ce s-au finalizat toate străzile pe care locuiesc oamenii importanţi şi cele cu multe reclamaţii, că ştiţi cum e principiul ăla românesc, până nu arde, nu prezintă interes :)).

2 comentarii la „Două motive mari şi late pentru care strada pe care locuieşti vede asfalt nou”
  1. Pot să-ți confirm punctul 1 în sectorul 5, undeva prin Cotroceni.
    Punctul 2 mi se pare destul de random iar 3… Hai să fim serioși… :))

  2. Punctul unu si doi, da. 3 e o gluma buna :)).
    Strada mea e plina de pietre. Pardon, nu pietre, ci bolovani. Pe alocuri mai sunt si mici santuri de care ti-e cea mai mare frica. Pentru ca daca ai ramas cu masina intr-un d-ala, nici dracu’ nu te mai scoate. Ma intreb, or s-o asfalteze vreodata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.