Din Romania

Două mucoase din Râmnicu Vâlcea s-au dat în spectacol

Am văzut și eu circul din Râmnicu Vâlcea, în care două mucoase minore au refuzat legitimarea unui echipaj de poliție, iar aici mă pun de partea oamenilor legii, care nu au făcut decât să respecte legea și susțin că au fost prea blânzi cu ele.

Dacă filmulețul este prezentat ca un „abuz al poliției române”, părerea mea e că mucoasele alea mici nu sunt deloc niște victime, sunt niște pițipoance în căutare de atenție care vroiau să facă un pic de circ. Se vede perfect pe cameră cum polițistul le roagă insistent, de mai multe ori, pe cele două fete să prezinte actul de identitate, iar cele două refuză de fiecare dată și se dau lovite. Minute bune irosite de-a-n pixu’ pe un caz banal, care se putea rezolva în câteva secunde dacă pițipoancele ar fi prezentat din prima buletinul, fără să facă tot circul ăsta inutil.

Haideți să respectăm Poliția Română, că oamenii ăștia nu fac altceva decât să ne apere și să mențină siguranța și ordinea publică. Aici nu e niciun abuz al polițiștilor, e doar un act normal de legitimare a unor minore, pe care cele două l-au refuzat, iar polițiștii au făcut ceea ce se face de regulă în asemenea situații, le-au luat pe sus și le-au dus la secție. Dacă nu merge cu vorba bună și cu frumosul, apelăm la forță, cam așa se rezolvă lucrurile în țările unde există poliție adevărată, nu o glumă de poliție indolentă și obosită. Legitimările se întâmplă peste tot, mai ales cu minorii care în loc să fie la școală o ard prin malluri și cafenele, că școala e pentru fraieri, din păcate. Nu știu dacă cele două tipe erau în timpul școlii când au fost surprise de polițiști, dar dacă cumva erau, e nasol.

În caz că nu știați, poliția are voie să legitimeze pe oricine dacă i se pare ceva suspect sau tulbură ordinea ș liniștea publică, cu atât mai mult dacă li se pare că sunt înjurați sau agresați verbal, asta e meseria lor, iar în caz de refuz, au tot dreptul să te bage în mașină, cu forța dacă e necesar, și să te ducă până la secție. Ce au făcut mucoasele alea două din Vâlcea se numește ultraj.

Și știți care e partea nasoală, polițiștii își pierd timpul și resursele din cauza acestor situații, timp care ar putea fi folosit în rezolvarea unor solicitări mult mai importante.

Am mai fost și eu legitimat de câteva ori când stăteam la o poveste seara cu niște tovarăși într-un părculeț din cartier și nu am făcut atâta circ, am prezentat buletinul și aia a fost, doar că la noi trebuie să existe niște speciali care să se dea în spectacol și să piardă timpul poliției.

E redundant să mai precizez că în alte țări civilizate nimeni nu și-ar fi permis să facă așa ceva cu niște polițiști, să le ignore avertismentele și solicitările cu un tupeu realmente jegos, numai noi suntem întotdeauna mai speciali, nimic surprinzător.

Sunt convins că și polițiștii din România s-au săturat de aerele de superioritate și vedetismele pe care le afișează tot felul de figuranți rupți în cur și cocălarii cu patru clase care conduc jipane ultimul răcnet și se cred deasupra legii, venind cu texte de genul, „băi, mânca-ți-aș, tu știi cine-s io?”. Eu cel puțin m-am săturat de astfel știri.

De asta e țara asta unde e, că nu avem pic de respect pentru oamenii legii care ne apără și ne mențin în siguranță. Sigur, există și momente în care poliția română comite abuzuri și face exces de zel, dar nu e cazul aici.

În viața mea nu am ridicat tonul la un polițiști, să-i iau la mișto sau să refuz să mă legitimez.

politia cluj

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.