Dragi inspectori ai Agenției Naționale Anti-Fraudă, cu deosebit respect vă scriu această scurtă epistolă.

Apreciez că încercați să luați atitudine împotriva evaziunii fiscale și vreți să dați un exemplu prin închiderea unor afaceri pentru bacșișuri ridicol de mici, gen 1-5 lei, dar aș vrea să văd că vă implicați în stoparea evaziunii fiscale și în rândul bisericilor și lăcașurilor de cult din România, care nu cunosc sensul cuvintelor bon fiscal sau chitanțe, acestea fiind de altfel pentru fraieri și prostimea care plătește taxe și impozite, nicidecum pentru acești cerșetori în sutană.

Slujitorii Domnului consideră eliberarea unui bon fiscal un adevărat păcat strămoșesc, altfel nu-mi explic de ce se feresc de această activitate ca dracul de tămâie?

„Orice sumă încasată de clerici trebuie dovedită prin note contabile, altfel intră la infracțiunea de evaziune fiscală. Preoţii sunt obligaţi să evidenţieze veniturile realizate şi cheltuielile efectuate din activităţile desfăşurate, prin întocmirea registrelor sau a oricăror alte documente prevăzute de lege. Sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, este considerată evaziune fiscală”.

Doar cutia milei ascunde anual venituri la negru estimate la 180 de milioane de euro! Ce-i drept, aici reprezentanții BOR sunt acoperiți de lege, căci potrivit legislației în vigoare, utilizarea fondurilor bisericești strânse din donații nu este supusă controlului public, ci numai acelea provenite din bugetul statului, însă cultele nu oferă transparență nici măcar pentru fondurile publice. Bisericile ar trebui să poată fi controlate în legătură cu modul în care cheltuiesc fondurile adunate prin acțiuni de caritate. Nicio entitate juridică nu poate fi scutită de înregistrări de documente contabile, iar cultele religioase sunt considerate, prin lege, entități juridice.

O lectură interesantă puteți citi AICI despre mafia din jurul Bisericii Ortodoxe Române.

Anual, BOR încasează sume halucinante, neverificate de nimeni și nefiscalizate, sume care îți provoacă dureri de cap numai când le pronunți: peste 500 de milioane de EURO venituri din vânzarea de obiecte religioase și diverse alte servicii, din care plătesc la stat sume infime sau deloc. Sunt undeva la 20.000 de biserici în România, care aduc venituri substanțiale la bugetul BOR, atât din donațiile și cotizațiile proștilor, cât și din mărinimia guvernului. Pentru că trăim în România.

Dacă stăm să ne gândim că doar în ultima săptămână, mega-acțiunea FISC-ului s-a soldat cu 778 de amenzi în valoare de 3,8 milioane de LEI, confiscări de 550.000 de LEI și suspendarea temporară a 174 de puncte de lucru ale agenților economici, ne face să ne gândim că inspectorii ANAF sunt în complicitate cu grupul infracțional organizat numit Biserica Ortodoxă Română și are ordin de sus să evite verificarea bisericilor.

anaf-evita-fiscalizarea-bisericii

În rest, rămâne cum am stabilit, „opriți finanțarea cultelor religioase”.

Un comentariu la „Dragă ANAF, la biserici când te uiți?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.