Sport pe pâine

E grele cu sportul cu balonul rotund

Rămâne cum am stabilit. Încă ne pregătim pentru un turneu nenorocit de cupă mondială, la fel cum Dinamo se pregăteşte în fiecare an pentru Champions League şi tot îl vede la televizor de fiecare dată. Astăzi ne-am mai dat un examen. Şi, contrar aşteptărilor, l-am picat mai ruşinos decât ne-am fi aşteptat.  Serbia – România 5-0spune totul. Ei s-au calificat, noi am rămas să dăm din buze şi să ne lingem rănile. Ca-n fiecare an.

Oare câte campionate mondiale şi europene trebuie să mai ratăm ca să înţeleagă şi anumiţi indivizi că totul din vina lor se petrece? Câtă umilinţă să mai suportăm din partea unor pseudo-jucători care rup cluburile în două în fiecare noapte? Până când să ne mai măsurăm forţele cu Feroe, Lituania sau Ungaria… Avem o naţională de figuranţi.

Începe tirul de polemici pe tema umilinţei. Cristi Borcea bate câmpii într-un interviu telefonic pe sport.ro şi pune mass-media în topul vinovaţilor pentru tot răul care există la naţională. Când i se cere o explicaţie pentru faptul că “prinţul” Cristea şi “brilliantu” Mutu au ars-o fin prin cluburi cu o noapte înainte, a dat-o din colţ în colţ şi s-a făcut că plouă. Adrian Mititelu dă vina şi el pe mass-media la GSPTV şi îi ia apărarea lui Piţurcă. Moderatorii sar ca arşi, la ambele televiziuni. Nici Răzvan Lucescu n-a scăpat de critici. Aceleaşi personaje îl contestă, numele lor le ştiţi deja.

Naţionala a ajuns doar o punte bună pentru a prinde un contract baban in străinatate. Atât.

N-am reuşit să văd meciul la tv, l-am ascultat la radio, în maşină, dar mă bucur că n-am văzut cu ochii mei o asemenea umilinţă. Numai m-aş fi enervat mai tare dacă şi vedeam. Şi aşa m-am enervat când auzeam cum din două pase Serbia dădea gol, iar noi, dintr-o pasă, mingea ajungea la Cristea şi Mutu, care o luau pe cont propriu şi pierdeau mingea. Cristea trage doi-trei jucători după el şi pierde mingea, Mutu idem. Cuvântul pasă nu există în vocabularul lor. Apoi, scuzaţi-mă, dar dacă aşa vedeţi voi fotbalul, mai bine mă uit la liga naţională de ţurcă.

2 Comments

 1. “prinţul” Cristea şi “brilliantu” Mutu au ars-o fin prin cluburi cu o noapte înainte

  cu 3 zile inainte, nu 1.

  Mie imi pare rau ca a pierdut Ungaria calificarea la turneul final, pt ca au jucat chiar bine. Au fost intr`o grupa mai grea (cu Portugalia, Suedia, Danemarca si chiar Albania, care in ultima vreme ne cam incurca si ea) ca si a RRRRROManiei, si au adunat si mai multe puncte, avand sanse de calificare pana in penultima etapa.

  Rusine drogatilor, rusine ca iar trebuie sa ne uitam la tv la turneul final, pariind doar pe meciurile altor nationale. E trist, foarte trist.

  RăspundeRăspunde
 2. Din pacate, Ungaria e cu 50 de ani in fata noastra dpdv al civilizatiei. Intr-o vreme Ungaria era pe locul 2.

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.