Media

Eurosport dă o lovitură sub centură RDS-ului

Pentru cei care nu aţi înţeles care e faza cu războiul RDS vs Eurosport şi de ce cablistul nu mai difuzează meciurile din prima ligă engleză, adică fotbalul ăla care contează, am să încerc să explic eu mai pe scurt, cât am înţeles şi eu din toată povestea asta. După ce m-am documentat puţin am priceput care e faza.

Deci, RCS&RDS s-a supărat oleacă pe Eurosport că a cumpărat drepturile de televizare pentru transmisia în România a Premier League şi nu le-au mai preluat transmisia. Eurosport România a început de pe 21 decembrie să transmită Premier League, însă au apucat doar o repriză din meciul Liverpool – Cardiff, căci RCS le-a tăiat macaroana. Acum Premier League se vede pe Eurosport doar pentru abonaţii Romtelecom şi UPC. RDS a emis un comunicat de presă destul de evaziv din care nu aflăm prea multe despre adevăratul motiv pentru care abonaţii sunt privaţi de Premier League pe Eurosport. Din comunicatul lor aflăm că Eurosport (compania-mamă) introduse un nou canal, Eurosport 2 România, pe platformele din Ungaria, Slovacia şi Cehia fără să aibă acordul RCS, lucru ce ar fi stârnit nemulţumirea abonaţilor de acolo, căci Eurosport 2 în limba română a intrat în forţă peste Eurosport Internaţional în limba fiecărei ţări. Îmi vine greu a crede că Eurosport a făcut aşa ceva. Nu văd motivul pentru care să bage Eurosport în limba română la unguri, cehi şi slovaci. De ce ar face asta, care e logica?

Ce e mai dramatic însă e că de la 1 ianuarie 2014 expiră contractul dintre cablişti şi Eurosport, iar RDS&RCS e singurul furnizor de cablu care refuză să semneze noul contract, Romtelecom şi UPC au semnat.

Eurosport România transmite Bundesliga (Germania) şi, cel puţin până în 2016, campionatul Angliei, adică singurele campionate de fotbal adevărat, alea care contează, singurele campionate pentru care merită să deschizi televizorul. Din punctul meu de vedere, Primera Division (Spania) e un campionat dezechilibrat unde două-trei echipe fac legea şi restul nu au niciun cuvânt de spus. Serie A are un fotbal corupt şi mafiot, iar Franţa nu mă prea încântă.

Eurosport e singura televiziune care difuzează sporturi de iarna, ciclism, darts, patinaj, echitaţie şi nu vreau să exagerez cu laudele, dar după mine e canalul care îţi livrează sport de calitate şi nu talk-show-uri tâmpite şi analize tehnico-tactice de căcat care nu interesează pe nimeni. Am auzit că se tot vehiculează că Eurosport ar fi interesat să cumpere drepturile de transmisie pentru Liga 1. Sincer, chiar nu vreau să văd mizeria de fotbal românesc pe Eurosport, nu are ce să caute gluma noastră de campionat între campionatele adevărate. Noi nu avem fotbal de calitate, noi avem o mizerie. Şi nu are rost să intru în detalii, căci le cunoaşteţi cu toţii.

Sper că până la urmă cele două parţi să facă să fie bine acum în prag de An Nou, să nu ne priveze de fotbalul spectacol şi sporturi de calitate, căci ar fi o mare, mare pierdere pentru RDS ca Eurosport să dispară din grila de bază.

3 Comments

 1. Pierdere ptr RDS a fost si cand a renuntat la Discovery si cand a renuntat la Antene etc etc. Si ptr aia le e bine.

  RăspundeRăspunde
 2. Daca RDS nu semneaza contract nou cu Eurosport, pe 2 ianuarie fac cerere de reziliere contract cu cei de la RDS&RCS.
  Bundesliga e tot ce conteaza, Bayern Munchen e tot ce conteaza!

  RăspundeRăspunde
 3. Pentru mine Borussia Dortmund :)

  Dar stii ca exista noul Eurosport Player pe net, 2 euro pe luna :)

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.