Însemnări

Exerciţiu de automotivare

Dacă vă simţiţi ca şi cum viaţa v-a dat o palmă dureroasă, leafa-i mică, aveţi două credite de plătit, datorii pe la rude, n-aţi mai fost într-un concediu de pe vremea lui Ceauşescu, iar viitorul nu se anunţă foarte roz în ceea ce priveşte situaţia voastră financiară, încercaţi următorul exerciţiu de automotivare şi s-ar putea să vă veţi simţi mai bine. Doar s-ar putea, nu e sigur că şi va da roade, dar, spre deosebire de alţi motivatori de renume, eu nu vă cer bani. Încercarea moarte n-are, vorba aia.

Puneţi-vă în faţa unei oglinzi şi încercaţi să-l priviţi pe cel/cea din oglindă cu invidie, spunându-i următoarele, citez din memorie:

Te-ai ajuns, uită-te la tine, eşti realizat/ă, ai succes, ai bani de nu ai ce face cu ei, nu ai nicio grijă, niciun gând. Bucură-te până mai poţi, dar îţi promit sincer că în curând eu voi râde la urmă. Tu vei ajunge în locul meu şi eu în locul tău, adică tu vei deveni un amărât chinuit de lipsa banilor şi eu o persoană de succes. Sau ceva de genul era mesajul, nu mai ştiu exact, cam 95% aşa e.

Nu trebuie să fie nimic adevărat, trebuie doar să credeţi în vorbele voastre.

Acest exerciţiu, pe care l-am reţinut dintr-o carte citită cu ceva timp în urmă şi de care mi-am adus aminte azi dimineaţă, se bazează pe încrederea în sine pe care ţi-o oferi singur în momentul când afirmi cu tărie, fie şi în oglindă, sunt mai bun ca tine şi voi face în aşa fel încât să te depăşesc. Se ştie de mult timp că oglinda te ajută să-ţi îmbunătăţeşti charisma, speech-ul şi în timp scapi de emoţiile vorbitului în public. Tipul care a scris cartea a povestit cum, după ce a încercat faza asta pe propria piele, a început să  aibă ceva mai mult noroc în viaţă, a încheiat câteva contracte importante, a făcut nişte comisoane grase care i-au adus câteva luni o situaţie financiară liniştită. Păcat că nu mai reţin numele lui şi nici titlul cărţii că ar fi fost o recomandare cel puţin interesantă.

 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.