După 10 ani de blogging pe care îi împlinesc în această lună, pe 15 octombrie mai exact, trebuia să ajung şi eu o dată la Webstock – cea mai importantă conferinţă din industria social media din Romania – iar acest lucru s-a întâmplat în acest an, cand am facut tot posibilul si mi-am pus pe hold anumite proiecte pentru a merge. Spre rusinea mea, la anii mei de blogging si de activitate online, abia anul acesta am reusit sa ajung si eu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. :)

Joi seara, pe 28 septembrie, am plecat spre Bucureşti pentru a participa live la evenimentul care ii adună la un loc pe toţi cei care mănâncă online pe pâine, fie că sunt bloggeri, influenceri, vloggeri, PR-işti, comunicatori, jurnalişti sau pasionaţi de această industrie.

Anul acesta a fost ediţia aniversara cu numărul 10, iar pentru mine a fost prima la care am luat parte si sper să reuşesc să le bifez si pe următoarele de acum inainte, pentru ca ai multe de invatat si asimilat la un astfel de eveniment. Demult aveam în plan să merg la Webstock, dar întotdeauna s-a întâmplat să am altceva în plan sau să îmi intervină ceva în program mai important şi am tot amanat, dar am sfarsit prin a urmări de acasa conferinta.

Pe 29 septembrie, ajuns în Bucureşti la ora 4 dimineaţa şi după ce am zăbovit puţin prin zona Gării de Nord, m-am indreptat spre apartamentul unde m-am cazat pentru două nopţi, în sectorul 1, iar în jurul orei 8 am chemat un taxi prin Clever şi m-am dus plin de entuziasm spre Marriot.

Primul panel, „Social Media Talk”, a fost moderat de jurnalista şi bloggeriţa Cristina Băzăvan, avându-i ca invitaţi pe fotograful profesionist Alex Galmeanu, jurnalistul Lucian Mîndruţă, vloggerul Matei Dima (Bromania) şi actorul Marius Manole.

Sesiunea a doua a fost „Finding Inspiration” şi a fost moderată de tovarăşul Chinezu, zis şi Cristian China Birta – un panel în care s-a vorbit despre pasiuni, implicare si proiecte de suflet. A fost secţiunea în care am cunoscut şi echipa de comunicare din spatele activitatii pe retelele sociale a Ministerului Apărării Naţionale, echipa care ne-a impresionat de atâtea şi atâtea ori cu postari amuzante si inedite pe contul de facebook al MAPN. Şeful acestui birou de comunicare este Alin Preda.

Claudiu Butacu şi-a prezentat proiectul său de suflet, EfDEN, care realizeaza de la zero case solare eficiente energetic. Dupa ce au vandut deja prima casa (PRISPA), echipa EfDEN lucreaza la un nou proiect de acest gen. Urmatorul speaker a fost IT-istul Ionuţ Budişteanu, care a vorbit despre bucuria de a face ce îţi place, cu pasiune si dedicare. Mai rar am vazut un om care sa vorbeasca cu atat de multa pasiune despre ceea ce face, un orator de exceptie, deschis si foarte placut – o placere sa il asculti.

După pauza de prânz au început micro-conferinţele de dezbateri, Influencer Marketing Session, Blogging Session, Best Practices, New Digital Ideas Session şi Case Studies Session. Şi ai avut ce învăţa de la fiecare câte puţin, fiindcă toate au avut speakeri renumiţi şi cu mare experienţă, specialişti în domeniile lor de activate. Personal, am ales secţiunile Influencer Marketing Session şi Blogging Session.

Era si normal sa particip la sectiunea de blogging, unde i-am ascultat pe veteranii blogosferei romanesti, Vali Petcu (Zoso), Andreea Retea (Andressa), Alex Ciuca (Hoinaru), Marian Ionescu (Mariciu) si Marius Pahomi (Profitshare).

Clujul a fost reprezentat in acest an, pe langa mine evident, de Katai Robi, care a fost si speaker intr-o sesiune dedicata Instagram-ului, Calin Biris, Stil Masculin, Cristi Berbece si Alina Lerca. Imi cer scuze daca am ratat pe cineva. 

Cortina peste ediţia a 10-a s-a tras cu gala Webstock Awards, unde au fost premiate superlativele industriei de social media din Romania şi cele mai creative şi inedite campanii derulate în ultimul an.

M-am bucurat să mă vad cu oameni din social media şi din blogosferă cu care nu m-am văzut de ceva timp, dar am constatat că erau foarte multe feţe necunoscute, tineri entuziaşti şi pasionaţi de social media, bloggeri aflaţi la început de drum care au venit să înveţe know how-ul de la cei mai bătrâni in domeniu şi să descopere secretele succesului in aceasta industrie a internetului. E bine, viitorul sună bine în social media! S-au dezbatut multe subiecte interesante, in special cele legate de cum sa faci bani s-a facut networking la greu, iar fiecare a invatat cate putin din experientele fiecarui speaker. 

De departe cel mai emotionant si impresionant moment a fost cererea in casatorie a lui Mariciu, direct pe scena, dupa ce a primit premiul III pentru campania Aventura Ionesciana Cu Autorulota din sectiunea Social Media Projects. Esti tare, Mariciule! Casa de piatra, omule! 

E foarte bine că există Webstock în România şi încă #REZISTă pe piaţă, această industrie a online-ului are nevoie de o astfel de conferinţă care să îi adune într-un singur loc pe toţi cei care au ca pasiune comună si obiect de activitate Social Media. Voi face tot posibilul să vin şi la ediţia din 2018. Am adunat informatii pretioase si idei bune care cu siguranta ma vor ajuta in viitor. 

Felicitari lui Cristi Manafu si echipei sale de la Evensys pentru ca ne ofera an de an o editie de Webstock remarcabila.

Orice consumator de online, blogger, vlogger sau mic industriaş în fabrica social media trebuie să bifeze cel puţin o dată o experienţă live la Webstock. Pentru ca Webstock-ul se traieste altfel cand esti la fata locului!

Lista Câștigătorilor Webstock 2017

 PUBLISHING

UTILITY

CORPORATE BLOGS

BEST BRAND ON INSTAGRAM

ABSOLUT Online Personality of the Year

Si pentru ca suntem in secolul 21, avem si inregistrari video realizate de profesionistii de la privesc.eu.

Conferinta Webstock poate fi urmarita mai jos:

Conferința Webstock 2017. Debate Section: Influencer Marketing & Blogging Session

Conferința Webstock 2017. How to Section: Instagram & Best Practices SessionTrends Section: New Digital Ideas & Case Studies Session

Webstock Awards 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.