Din Romania

Farmecul Costineștiului zilelor noastre

Pentru al patrulea an consecutiv mi-am petrecut o săptămână din concediu în veșnic tinereasca stațiune Costinești de pe mirificul litoral românesc, stațiune care, cu regret vă spun celor care nu ați mai dat pe aici demult, se transformă, încet-încet, într-o stațiune de familiști gen Eforie sau Olimp. Nu înțeleg de ce ai veni cu copiii într-o stațiune de distracție și unde e perfect normal să bubuie muzica până dimineața… Dacă vrei să dormi și să ai parte de liniște, de ce nu mergi la Eforie, Saturn, Neptun și alte stațiuni-dormitor, dar nu la Costinești – stațiunea distracției și a tinerilor.

Toată lumea m-a luat la rost și m-a întrebat înainte să merg, <bine, mă, tot la Costinești o arzi, de ce îți place în țigănia aia?>. Stați așa, fraților, că nu e numai țigănie, nu sunt numai țigani aici, e loc pentru toată lumea, sunt câteva zone unde țigănia e hardcore, două la număr, cu lăutari și tot tacâmul, dar astea sunt puține și nesemnificative, nu te pune nimeni să stai acolo, poți merge oricând în altă parte, unde poți asculta ce muzică vrei. E loc pentru toată lumea în Costinești! 

Dacă alte stațiuni arată destul de părăsite, gen Neptun, Venus sau Olimp, măcar în Costinești pare că se mai ocupă cineva și se mai investește, ceea ce e bine. Se mai construiesc viluțe, hoteluri, pensiuni, se mai amenajează o clădire, nu e chiar părăsită și uitată de lume. E și normal, la câți bani se rulează în stațiunea asta în fiecare sezon estival. A doua stațiune după Mamaia la numărul de turiști. 

Un lucru care mi-a plăcut aici e efortul pe care îl fac cei care întrețin plaja pentru a menține curățenia. Și oamenii de la curățenie chiar făceau eforturi mari să păstreze curățenia. După o zi de plajă rămâneau tone de gunoaie, iar a doua zi era lună și bec, nisip curat. Poate că asta ține puțin și de educația românului și proasta creștere. Pentru că cetățeanul român s-a obișnuit să își lase resturile pe unde apucă și să uite de ele, chiar dacă erau tomberoane care stăteau goale.

La capitolul mâncare nu am nimic de reproșat, am păpat bine peste tot unde am fost, fără nicio problemă, nu am ajuns la spital și nici nu m-am stricat la stomac. În Costinești să mănâncă bine la Springtime, restaurant Albert, terasa-restaurant LEONIDAS sau la Autoservirea Tineretului, restaurant Famagusta și în alte locuri pe care nu le-am testat. Mâncare bună și ieftinache.

Stațiunea Costinești încă păstrează un farmec aparte, are un vibe tineresc și e mereu activă, la orice oră din zi și din noapte, asta îmi place aici. Dacă îți place distracția la mare și vrei să te simți bine în compania prietenilor, nu ai obligație de familie și nu ai prunci, la Costinești e de tine. Dacă ai familie și copil/copii, în stațiunile-dormitor Neptun, Olimp, Venus, Saturn sau Eforie e de tine. Mie unul îmi place viața și distracția, nu am încă obligații de natură familială și îmi permit să o ard relache pe la Costinești.

Știți ce îmi mai place aici? Că încă mai vin tinerii să se distreze, cârduri de elevi și găști de băieți și fete, cu trenul, pentru că în Costinești altfel te distrezi când ești o gașcă formată din peste 10 tineri. 

White Horse, Club Ring, MEGA Discoteca Tineretului, Club Gossip sau Office Club îs localurile distracției din stațiune, fiecare cu publicul lor, fiecare cu muzica lor. De altfel Costineștiul e un loc pentru toate gusturile, aici e loc pentru toată lumea. Maneliștii au zonele lor, rockerii au zona lor și clubberii care o ard pe house au zonele lor.

Nu voi uita prea curând chefurile monstru din White Horse. Doamne, Dumnezeule, ce amintiri am acolo… Long live Rock&Roll! 

Cazare în Costinesti

Cu cazarea nu ai probleme în Costinești, nici nu trebuie să rezervi dinainte fiindcă odată ce ai aterizat în stațiune te iau în primire localnicii. Noi am stat la Vila Carla pe strada Gării 37A, fiindcă de 3 ani tot acolo am mers și e bine de tot, plus că oamenii care dețin pensiunea îs argheleni de-ai noștri, din Aiud, deci e normal să ne susținem reciproc. Camere curate, decente, baie, un mic televizor, nimic de reproșat. Dar, repet, nu trebuie să vă stresați cu cazarea, găsiți camere libere berechet, e plină stațiunea de pensiuni, vile, hoteluri.

Costineștiul e o stațiune fără fițe, pentru oameni normali și fără vedetisme, pentru oameni simpli care știu să se distreze.

După o săptămână în Costinești rămân amintirile. Baia în mare la 6 dimineața cu o Cupa Libre în mână după o beție crâncenă finalizată în discoteca Maxx Beach. Trebuie să recunosc că altfel prinzi răsăritul când ești în mare, cu o cuba libre în mână, la 6 dimineața! Ca barosanii! Patru zile la rând mâncat numai ceafă de porc, cu cartofi. :)) Cheful monstru până la răsărit în bătrânul White Horse, care btw a devenit reprezentanță Jack Daniel’s mai nou, ceea ce îl face și mai atractiv. Cele 50 de beri dovedite în trei persoane pe tren până la Costinești. Drumurile făcute din vagonul 13 până în vagonul restaurant (5) pentru refill. Și câte și mai câte. 

Unora le placa în VAMĂ, altora la Mamaia, altora la Eforie, mie îmi place în Costinești și acolo mă simt liber și în largul meu. Fiecare cu plăcerile lui. 

Mergeți în Costinești, fraților, trăiți-vă viața și bucurați-vă de tinerețe până o mai aveți! Pentru că odată ce vine căsnicia peste voi și copilul (sau copiii) s-a cam terminat cu distracția. Și apoi veți veni și voi peste câțiva ani la Costinești, cu nevasta și copii, și vă va fi dor să o ardeți prin cluburi până la răsărit. Eu unul mă îngrozesc când mă gândesc la faptul că în curând o să mă însor și io, probabil va veni și un prunc, iar atunci Costineștiul va deveni doar o amintire pentru mine și vom merge și noi pe la Eforie sau prin Neptun cu restul familiștilor. 

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.