Însemnări

Farmecul sărbătorilor de iarnă e să crezi în Moşi

mos-craciun

Cele mai fascinante sărbători sunt cele de iarnă, pentru că o lună întreagă nu faci decât să dai şi să primeşti cadouri, totul într-o atmosferă caldă şi primitoare, iar frigiderul şi cămara ne îmbie cu mirosuri care mai de care mai rafinate şi e singura perioadă din an în care sunt pline de bunătăţuri. Prăjituri, bucate alese, băutură, ce mai, un adevărat festin culinar ne aşteaptă în aceste zile. Şi să nu cumva să întreceţi măsura că-i păcat să vă petreceţi sărbătorile prin spitale, da? Balul sărbătorilor e deschis de Moş Nicolae, când dăruim şi primim cadouri conform tradiţiei, aducem un zâmbet pe buzele apropiaţilor şi ne bucurăm împreună de aceste zile de sărbătoare.

Iar dacă mai aveţi şi copii mici, lăsaţi-i să creadă în Moşi, şi-n Nicolae, şi-n Crăciun, pentru că ăsta e până la urmă farmecul sărbătorilor de iarnă, să dăruim şi să primim fericire, iubire şi cadouri, să crezi! Farmecul sărbătorilor e să crezi în moşi, chit că ai 20, 40 sau 60 de ani! Nu le mai umpleţi capul cu tot felul de bullshit-uri şi aberaţii că Moşul nu există, nu le stricaţi bucuria, că oricum vor înţelege ei singuri acest lucru când vor fi mari şi zău dacă nu vă va fi dor să-i mai atrageţi cu moşi.

Mie îmi plac tradiţiile şi le respect, ţin foarte mult la ele, mai ales la cele din perioada marilor sărbători, Crăciunul şi Paştele. Şi consider că fără ele sărbătorile ar fi mai triste şi lipsite de culoare.

Copii, Moş Nicolae şi Moş Crăciun există amândoi. Stau bine mersi la Polul Nord şi se cinstesc, aşteptând luna decembrie să vină să vă umple ghetuţele şi locşorul de sub brad cu cadouri.

Chiar dacă vremea de afară nu ne dă motive să credem că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, atmosfera din casele noastre ar trebui să fie de sărbătoare.

La mulţi ani celor care poartă numele de Nicolae, Nicoleta şi alte derivaţii.

Sărbători fericite!

foto

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.