Însemnări

Fie vreme bună, fie vreme rea, Electric Castle rulează fin

Ieri am fost la Electric Castle pentru prima dată și am rămas plăcut șocat de fluxul mare de „electrici” care au luat cu asalt castelul Banffy din Bonțida, mai ales în condițiile meteo de ieri, a vremii tomnatice și a ploii mocănești care parcă de-al dracului a căzut fără oprire, transformând curtea palatului într-o adevărată mlaștină.

Am ajuns în jurul orei 14 la festival cu unul dintre autocarele puse la dispoziție de organizatori, autocare care pleacă pe perioada festivalului non-stop, din 30 în 30 de minute, din parcarea Cluj Arena. De altfel foarte bună decizia de a pune la dispoziție autocare și pentru noi ăștia care nu vrem să depindem de mașini. E mișto să mergi cu autocarul până la Bonțida, la Electric, te simți ca într-o excursie cu clasa din generală :)).

După ce am trecut printr-un fum destul de dens de la micii și cârnații care sfârâiau pe grătarele localnicilor și întreprinzătorilor locali care fac și ei un ban cinstit cu ocazia festivalului, am ajuns la intrarea principală, m-am înregistrat, am primit badge-ul, brățara și am intrat. Ce-i drept, am fost un norocos, n-am stat deloc la coadă deloc și am intrat relativ lejer! Avantajul de a veni din timp. Am intrat în curtea palatului și am dat o tură lungă peste tot, încercând, fără succes însă, să găsesc o bucată de pământ nemorcilos. N-am avut noroc, noroiul era peste tot, iar găsirea unui petec de iarbă era o adevărată provocare. Și ca să fie întreg tacâmul complet, musai să precizez că eu eram în teniși albi, fără pelerină și cizme de cauciuc. M-am dus total nepregătit, n-am știut la ce să mă aștept, adică nu că nu am știut, că am bănuit eu ceva, dar nu am crezut că e chiar atât de nasoală situația :)).

Nu m-am dus neapărat pentru muzică, ci pentru atmosferă, pentru spectacol și ca să văd cu ochii mei de ce vorbește toată lumea despre Electric Castle ca cel mai mișto festival din Europa. Și m-am convins. Când vezi „electricii” cum vin în valuri la festival, cu bagaje și geamantane, ca la un All Inclusive cu de toate, la o oră târzie din noapte, fără să se lase intimidați de vreme, de ploaie și de mocirlă, când auzi cum aleargă lumea prin supermarket-uri după pelerine de ploaie și cizme de cauciuc, iar mesajele care încep cu „cumpăr bilet/cumpăr abonament” au inundat efectiv rețelele sociale, îți dai seama ce înseamnă fenomenul Electric Castle. Pentru că, după mine, vorbim de un festival-fenomen deja, chiar dacă e doar la a 3-a ediție.

Și, ce e și mai fain, n-am auzit prea mulți oameni să se plângă de aglomerație, de condiții și nici nu i-am zărit pe eternii cârcotași care critică orice și sunt veșnic nemulțumiți. Au fost și din ăștia, câțiva pe internet care au început să arunce cu zoaie în organizatori, dar au fost foarte puțini și nu merită luați în seamă. N-aveți cum să nu știți despre cine vorbesc, sunt sigur că îi știți cu toții, sunt ăia care aruncă cu rahat gratuit într-un eveniment sau în organizatori doar pentru că afară plouă sau se creează aglomerație. „Electricii” sunt un public aparte, mai civilizați, care au înțeles că vremea și condițiile meteo nu au depins de organizatori și s-au conformat, un alt lucru care face din Electric Castle un altfel de festival, de unde și succesul pe care și l-au atras în ultimii doi ani.

La EC nu te duci neapărat pentru muzică, te duci pentru distracție și pentru atmosferă, eu cel puțin așa văd festivalul – e ca o mini-vacanță de 4 zile cu muzică și o grămadă de activități interesante de făcut. Și, la fel ca în orice vacanță, vremea îți poate strica sau nu planurile.

Eu am plecat spre casă în jurul orei 23:00 din Bonțida, obosit și ud, dar lumea continua să vină fără oprire, iar coloana de mașini se întindea pe sute de metri la acea oră. Extraordinar, mi-am zis, no ăsta-i festival adevărat! Am văzut mașini cu numere de Timișoara, București, Alba Iulia, Constanța, Suceava, Iași sau cu numere de străinătate până am ieșit din comună. Ăsta e spiritul Electric Castle, un festival care a crescut frumos, și-a format o comunitate solidă de „electrici” fideli și oameni faini, care sunt alături de festival indiferent de vreme și de alte mici probleme.

Și, potrivit organizatorilor, în prima zi, adică joi, 25 iunie, au fost 18.000 de participanți la Electric Castle. Ceea ce spune foarte multe. Asta-i difereța dintre un festival!

Sâmbătă și duminică, dacă nu intervine altceva, voi merge din nou, iar programul poate fi văzut aici.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

2 Comments

  • Adrian

    De ce nu a fost reprezentantă și mama manu la electric??? Aveam poftă de shaorma și când mi-am cumpărat de la singura sursă din loc am fost taxat groaznic și mi-am pierdut banii.

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.