Eu, pe persoana fizica, de fiecare data cand trebuie sa mesteresc ceva prin casa sunt nevoit sa chem pe cineva mai destept ca mine intr-ale mesteritului, caci eu, in nemernicia mea, nu ma pricep deloc la treburile astea pe care unii le numesc barbatesti. Nu intra in aria mea de expertiza, ca sa zic asa. Daca ar fi sa explic altfel, tot ce nu are un procesor, rami, o placa video, una de sunet, de retea si un hard, pentru mine e strain. Nu ma pricep deloc si decat sa stric mai rau ce e deja stricat, mai bine nu ma bag si chem pe cineva care e mai specialist ca mine.

Bine, dar asta nu ma face mai putin barbat daca nu stiu sa manuiesc o surubelnita electrica, o bormasina sau orice alta scula profesionala. Asa cum voi va pricepeti sa folositi o surubelnita electrica sau sa utilizati o bormasina fara sa va dati o gaura in mana, la fel si io ma pricep sa instalez un windows, sa depanez un calculator, sa instalez ce e de instalat in materie de softuri pe calculatorul tau, sa ii dau de cap unei probleme ce tine de software care pe tine de depaseste.

Ma scuzati, eu chiar nu stiu cum se monteaza o garnitura, o priza sau cum se leaga o instalatie electrica. Dar nici voi nu cred ca stiti care e cel mai bun antivirus la ora actuala, la ce sa va uitati cand vreti sa va cumparati un laptop sau un calculator nou sau cum sa va instalati un router. Si pe cine veti suna pana la urma ca sa vina sa va rezolve toate problemele astea? Evident, pe ala care nu se pricepe sa manuiasca o bormasina, nu stie sa instaleze o priza sau o garnitura. E o chestiune de expertiza aici, fiecare se pricepe la ceva in viata asta, unii ne pricepem la un lucru, altii sunt buni intr-un alt domeniu. Important e sa invatam sa ne ajutam reciproc si sa ne folosim fiecare de aria lui de expertiza pentru a ne face viata mai usoara si mai simpla.

Si mor cand vine cate unul la mine sa ma ia, oarecum, la rost. Bine, mah, dar nu stii tu sa instalezi priza aia, nu stii tu sa instalezi o clanta la usa, nu stii tu sa dai o gaura in perete, nu stii tu sa faci aia… Da, mah, nu stiu, dar tu de ce dracu nu stii sa-ti instalezi singur windows-ul, de ce mama dracului nu poti sa-ti faci router-ul sa mearga, de ce naiba nu stii sa-ti montezi un hard, o placa video sau una de retea si ma chemi pe mine sa fac asta, ha? Pentru ca asa cum io nu ma pricep la ceea ce faci tu, nici tu nu te pricepi la ce fac io.

Fiecare dintre noi ne-am nascut cu aptitudini diferite, io ma pricep la treburi calculatoricesti, tu te pricepi la treburi din alea pe care unii le numesc barbatesti, ma-ntelegi? Tu stii sa dai o gaura in perete, sa folosesti un boloboc, sa montezi o clanta sau o balama la usa, io sa iti repar conexiunea la internet.

5 comentarii la „Fiecare e expert pe felia lui”
  1. Eu am mai multe felii pe care sunt bun, ca sa nu zic expert, sa pastrez totusi un dram de modestie :)))

  2. E mai bine sa nu te bagi unde nu te pricepi, mai ales ca sculele electrice sunt periculoase daca nu iti place de ele :) . Si eu sunt de principiul ca fiecare dintre noi exceleaza intr-un domeniu si nu trebuie sa ne pricepem chiar la toate. Fiecare are aptitudini si profesia care ii vine ca o manusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.