Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu când urc poze cu mine pe interneţi mă gândesc de două ori înainte de a da upload. Poate şi de asta nu am foarte multe poze pe facebook. Nu sunt genul care să-şi pună douăjde mii de poze în diverse ipostaze, mai mult sau mai puţin jenante şi amuzante. Am schiţat cinci idei în acest sens, de evitat, zic eu, când ai de gând să urci poze cu tine pe www.

1. Persoanele care intră în cadru – când vă faceţi o poză, mare atenţie să nu vă intre cineva în cadru, uitaţi-vă în stânga şi-n dreapta înainte să apăsaţi pe buton, să nu surprindeţi pe cineva într-o ipostază jenantă. Nu prea dă bine când apare bunica, mămica sau tăticu’ în poză. Degeaba pozezi  tu ca o divă dacă apare mă-ta în halat de baie sau pijama în spatele tău fără să vrea, ţi-a stricat dracului poza şi toată atenţia s-a mutat pe ea, iar comentariile de la poza respectivă vor fi glume şi hăhăieli despre prezenţa ei în cadru. Iar biata femeie nu cred că ar fi de acord s-o dai pe internet în capot de baie.

2. Poze la beţie şi în timp ce te strâmbi – Înţeleg că e distractiv să te vezi a doua zi în pozele de la vreo petrecere cu o seară înainte, mai ales când nu-ţi mai aduci aminte o iotă din ce ai făcut, dar pentru numele lui Dumnezeu, încercaţi să evitaţi să mai puneţi poze în care sunteţi alcoolizaţi de nu mai ştiţi de voi şi vă strâmbaţi la cameră că nu impresionaţi pe nimeni. Zău. Dacă vreţi să arătaţi ce viaţă socială duceţi şi cum ştiţi să vă distraţi, ok, măcar faceţi o selecţie a pozelor în care apăreţi cât de cât decent, iar restul păstraţi-le pentru voi. Nimeni nu e curios, dau un exemplu aleator, cum aţi făcut baie în mare la 2 noapte în cocoşelul gol sau cât de transpiraţi eraţi la 4 dimineaţa în club cu câteva pahare de vodka la bord. Pentru că ştim cu toţii cum arătăm în poze dimineaţa în club, cu un ochi deschis şi altul închis, gen.

3. Gândiţi-vă că pozele astea rămân acolo şi foarte multă lume are acces la ele, inclusiv un viitor angajator poate. Majoritatea patronilor din zilele noastre au o prezenţă constantă pe facebook şi sunt convins că fiecare face un research pe un viitor angajat. Eu, dacă aş fi patron, aş face, pentru că vreau să văd cu ce fel de oameni urmează să lucrez. Nu ştiu zău ce impresie îşi va face un patron când va vedea toate pozele alea caraghioase care pe tine şi prietenii tăi te amuză în care apari într-o ipostază uşor ciudată şi puţin cam jenantă, dar înclin să cred că nu una bună.

4. Atenţie la stricăciuni şi dezordine – Am tot observat că foarte mulţi au poze cu hainele aruncate pe pat sau cu micile defecţiuni din apartament la vedere. Probabil sunt eu prea perfecţionist, dar sincer să fiu nu prea îmi convine să vadă lumea cât de dezordonat sunt – nu e un motiv de laudă acest lucru.

5. NU vă mai afişaţi interioarele corpului pe internet. Băieţi şi fete, nu vă mai pozaţi la bustul gol şi puneţi poze pe net. Înţeleg că suferiţi de lipsă de atenţie, de multe ori şi de lipsă de altceva, dar nu vreau să folosesc vulgarităţi aici.

Nu vă zic chestiile astea cu răutate şi nici să mă aflu în treabă, sunt doar nişte simple idei de bun simţ venite de la un om raţional, dar în final, aşa cum am spus şi la început, fiecare e stăpân pe profilul lui şi face ce vrea cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.