Carul cu nervi

Hai să nu-i discriminăm pe jegoşii de ţigani…

Părerea mea despre mizeriile astea de ţigani o ştiţi, nu mai repet. În România s-a creat un adevărat cult al celor care apăra drepturile ţiganilor, care ne îndeamnă şi pe noi, amărăştenii de rând, să nu-i discriminăm pe ţigani, să nu le rănim sentimentele, să nu le spunem în faţă că-s nişte paraziţi şi nişte putori ordinare care refuză să muncească şi îţi râd în nas când le zici să pună mâna pe o mătură să facă ceva pentru a câştiga bani cinstit. Şi există până şi un Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării, plătit, fireşte, din banii noştri, ca să ce, ca să aibă grijă ca paraziţii sociali şi scursurile astea umane să fie integraţi în societate şi aplică amenzi în stânga şi-n dreapta dacă cineva îi discriminează în vreun fel. Ţiganii nu pot fi integraţi în societate, am mai spus-o şi o mai repet, asta e rasa lor, aşa sunt ei.

Între timp se întâmpla asta, într-un autobuz din Cluj-Napoca, noaptea, în jurul orei 23. Doi ţigani jegoşi (pleonasm intenţionat) agresează fizic şi verbal o femeie. Un oraş care aspiră la titlul de Capitală Culturală Europeană 2013 şi care şi-a câştigat titlul de Capitala Europeană a Tineretului în 2015. Mai trist e că nimeni nu intervine şi se vede clar în filmare că sunt câţiva bărbaţi acolo, dar nici unul nu se gândeşte să le aplice o corecţie puţoilor ălora. Spiritul civic a murit în România, Dumnezeu să-l ierte! Cel care a postat filmuleţul zice că cei doi se cunoaşteau, asta contează mai puţin. Gândiţi-vă că în locul femeii respective putea fi mama sau bunica voastră, căci acesta nu e caz singular în care sunt agresate femei şi bătrâne în autobuz sau în spaţii publice. Nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva şi sigur nu va fi ultima dată. Atâta timp cât poliţia locală, această instituţie responsabilă de siguranţa cetăţenilor, stă la ciupeală ca să-i prindă pe ăia care traversează neregulamentar şi pe ăia care parchează aiurea, că vin sărbătorile şi trebuie să aibă ce pune pe masă, un mieluţ, nişte ouă roşii, un vinuţ de calitate, d-astea.

Cine răspunde de siguranţa cetăţenilor în mijloacele de trasport în comun? Sau ar să mergem pe ideea legea junglei şi să începem să umblăm cu arme albe la noi pentru a ne apăra de mizerabili din ăştia? Întrebare pe care i-o adresez în special directorului general RATUC, Liviu Neag. Eu călătoresc cu autobuzele de când mă ştiu şi cazul acesta nu e singular. Acum câţiva ani, pe când eram la liceu, mă îndreptam spre casă cu busul, când la un moment dat un bărbat începe să agreseze verbal o bătrână. Era tot un soi de ţigan mai spălat, din categoria „ceafă lată”, ca să zic aşa. Nu mai reţin de la ce a pornit mica dispută, dar omul o înjura pe bătrâna care i-ar fi putut fi bunică în ultimul hal şi chiar i-a plasat câteva flegme în faţă. A fost cu greu stăpânit de câţiva călători ma vânjoşi şi nu cred că mai avea mult şi o lua la bătaie pe femeie.

Moarte ţiganilor din România. Avem destule motive să strigăm asta.

Aşa că, voi ăştia de vă luptaţi pentru apărarea drepturilor ţiganilor, continuaţi să aveţi grijă să nu le fie rănite sentimentele, să nu-i discrimineze nimeni, să nu fie jigniţi, că ei între timp au grijă să ne facă de tot rahatul prin alte ţări. Ţiganii trebuie izolaţi, nu apăraţi, că altfel ne trag în jos. Veci pururi nu vom evolua cu astfel de paraziţi prin preajmă.

Antonescu de trăia…

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

8 Comments

 • Teglas Adrian

  Era si timpul ca cineva sa scrie un asemenea articol!! Crede-ma ca simt acelasi lucru ca tine, cum putem sa aparam niste imputiti care traiesc din banii nostri si ne fac de rusine pe unde apuca. Acel video m-a facut sa-mi doresc sa fiu acolo sa le aplic o corectie acelor maimutoi neasplati. Respect pentru articol !!

  RăspundeRăspunde
 • FlyinG

  Articol discriminator, cu multe lucruri „tampenesti”. Nu sunt de acord cu cele scrise aici de tine.

  La revedere.

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Asta e si ideea, tiganii nu merită compătimiţi şi în mod sigur nu merită să le plângă lumea de milă. Hai să lăsăm aiurelile astea cu discriminarea, că nu ai cu cine povesti.

  Compătimeşti un ţigan din asta care într-o bună zi ar putea să te fure, să-ţi agreseze soţia sau copilul pe stradă pentru că-i şmecher. Eu în mod sigur nu vreau să aştept să se ajungă la aşa ceva. Exemple ai destule. Ţiganii sunt fără scrupule care ţi-ar da în cap pentru nişte bani sau lucruri de valoare.

  RăspundeRăspunde
 • Futacu

  E un plan bun.
  Dar am unul beton de beton, fii atent:

  Românii sunt leneși, necivilizați, needucați, hoți și mai presus de toate, proști.
  Deci hai, într-un glas cu mine: „Moarte românilor din România!”

  Hitler de trăia…

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Ai dreptate, nu te contrazic, si romanii sunt lenes si hoti, dar nu toti. La fel cum nu toti tiganii sunt asa. Poate ca am exagerat eu generalizand in articolul de mai sus, dar stii cum e, tiganii cinstiti şi muncitori aproape că-i numeri pe degetele de la o mână.

  RăspundeRăspunde
 • gigi

  eu propun sa trecem la fapte! sa i ucidem pe toti cum vanau hingherii cainii pe timpuri! sa trecedm deci la fapte! am citit undeva ca deja americanii au si inventat un virus care afecteaza decat rasa asta spurcata!

  RăspundeRăspunde
 • stefan

  ma eu sunt de acord cu articolu tau in principiu despre tigani..numa ca filmuletzu tau l-am vazut si aia care se iau de femeie nu imi par tigani..imi par clujeni de-ai vostri romani…eu sunt bucurestean si de fapt din sud din teleorman si un tigan pe langa ca arata altfel are si repertoriu verbal diferit de un roman..ca injuraturi etc..poate ma insel si tiganii vostri sunt mai civilizati…eu stiu o chestie..injuratura fututi mortzii matii nu e folosita niciodata de de tigani ci numa de romani..in partea unde sunt eu…la mine tiganii folosesc ceva gen,…baga-mi-as pula in copii tai sau din astea…oricum trebuia sa va bagati..scandalurile sunt frumoase..ce o fi o fi..si chiar daca ne luam un cutzit macar sa dam ala sa fie in coma..da repet ..aici nu mi se pare ca e vorba de tigani..sau or fi gabori din aia cu palarie care s diferiti…am vazut si eu unii prin bucuresti si aia mi se par chiar civilizati :))) fatza de ciortanii nostrii

  RăspundeRăspunde
 • matrix

  nu exsista asa ceva printre tigani!-corectitudine,respect,dorinta de munca,afirmare..etc
  la tigan e in sange! smecheria,hotia,prosteala pe fata,jegu de 2 metri.etc
  cu alte cuvinte,cele mai nenorocite obiceiuri,sau vicii le gasesti la tigani!
  Daca traia antonescu si hitler dracii ii gasea pe tigani!
  de ar raspandii Americanu virusul care ataca doar adn-ul tiganesc.

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.