Trăim vremuri interesante din punct de vedere al tehnologiei. Internetul ne-a acaparat total, avem telefoane inteligente, tablete, laptop-uri, mac-uri sau PC-uri ultraperformante. Avem sute de mega de trafic de internet, chiar și zeci de giga de folosit pe lună pentru a ne da online, trafic pe care mulți dintre noi îl terminăm înainte de finalul lunii. Pentru că am ajuns să fim depedenți de internet. Cum avem puțin timp liber, cum ne scoatem telefonul din buzunar și verificăm ce a mai apărut nou pe Facebook, pe Twitter sau mai citim o știre. În autobuz, în mașina personală la semafor, chiar și când stăm pe o bancă într-un parc, peste tot suntem cu telefonul în mână și butonăm.
Ne facem majoritatea cumpărăturilor online, ne plătim facturile, utilitățile și impozitele pe internet, simplu și eficient, facem tranzacții online și suntem prezenți cam 24/7 online. Unele persoane își cumpără electrocasnice, telefoane, televizoare și diverse alte gadgeturi de pe internet, iar alții au ajuns să își achiziționeze chiar alimentele necesare traiului de zi cu zi. Tot online, mult mai eficient, din confortul casei tale. Asta e viitorul. Ușor, ușor totul va fi pe internet.
Există o varietate de magazine online din toate domeniile, de unde puteti cumpara de la jucării, obiecte de mobilier, cadouri și până la mâncare pentru animale (hrana caini Acana, hrană pentru pisici, păsări, rozătoare, reptile sau pești, precum și diverse accesorii de animale).
Un magazin online reprezintă un site în care un antreprenor are posibilitatea să își prezinte oferta și să comercializeze produse pentru publicul larg. Site-ul unui magazin trebuie să fie pus la punct foarte bine, structurat pe categorii și subcategorii pentru a facilita accesul cât mai rapid. Fiecare produs în parte trebuie să aibă informații complete, împreună cu specificații și, evident, prețurile în conformitate cu legislația în vigoare.
De asemenea, modalitățile de plată și distribuire trebuie definite foarte clar, precum și perioada pentru livrarea produselor și costul livrării. Site-ul trebuie să fie user-friendly, să aibă un design atractiv și să fie realizat în culori cât mai calde și plăcute care să nu obosească ochii vizitatorilor.
Câteva dintre cele mai importante avantaje ale unui magazin online ar fi următoarele: sunt la dispoziția clienților oricând, zi și noapte; se adresează unui public mult mai larg, clienți din orice țară pot accesa ofertele tale și pot cumpăra; cheltuielile deschiderii unui magazin online sunt mult mai mici decât în cazul unui magazin clasic; costurile legate de chirie, întreținere, angajați, logistică, sisteme de alarmă sau pază sunt evitate; nu este necesar să ai un stoc plin, când ai o cerere mare pentru un anumit produs, îl poți comanda de la un furnizor și apoi îl livrezi clienților respectivi.
foto: ecompedia.ro