Sport pe pâine

O idee pentru imbunatatirea imaginii arbitrilor din Romania

Stim cu totii cei care ne invartim prin zona sportului, cu precadere a fotbalului, ca imaginea arbitrilor din Romania nu este dintre cele mai bune. Majoritatea „fluierasilor” din fotbalul romanesc sunt catalogati drept hoti, arbitrii „de casa” ai unei echipe oarecare sau se afla pe ordinul de plata al vreunui patron si asa mai departe.

Cum am putea schimba asta, e o intrebare buna, la care cred ca am gasit raspunsul. Ma intreb, oare s-ar imbunatati un pic imaginea Comisiei Centrale a Arbitrilor din Romania daca modele de succes ar accepta sa urmeze un curs specializat pentru a deveni arbitru profesional? :D Sigur, sa invete intai basic-ul despre fotbal, ce e ala ofside si abia apoi sa treaca la lucruri grele despre arbitraj. Cam cat de tare ar fi asta?

Si ca exemplu avem un model de succes din Italia, Claudia Romani (32 ani), care s-a decis sa intre in lumea barbatilor si sa devina arbitru profesional, fiind atrasa de aceasta meserie, pe care o considera irezistibila. A urmat un curs, a invatat cu ce se mananca arbitrajul si va putea fi vazuta la „centru” in viitorul apropiat la meciuri de Seria A si Serie B. Cum ar fi sa vedem si in Romania gagicute superbe arbitrand meciuri cu risc maxim, ca Steaua – Dinamo sau un „U” – CFR?

Hai ca e un joc de imaginatie excelent.

claudia romani referee

claudia romani 2

Mai multe fotografii gasiti pe Daily Mail.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.