De când mă dau cu barca prin valurile agitate ale internetului, să tot fie peste 10 ani, foarte rar am întrebat ceva sau am cerut o informație cuiva pe net, fie că e facebook, twitter sau orice altă rețea socială, iar asta s-a întâmplat doar atunci când nu am găsit nicăieri nicio referință sau vreo informație despre ceea ce mă interesa la momentul respectiv și ultima soluție era să cer ajutorul. Pentru că eu am învățat de mic că înainte de a întreba ceva sau să cer o informație, întâi să caut singur și nu să întreb înainte de a căuta.

Asta e una dintre regulile mele personale: înainte de a cere o informație, caut-o singur; înainte de a întreba ceva, informează-te! Poate și de asta foarte-foarte rar am cerut o informație online. Acum, în secolul vitezei avem motoare de căutare, îl avem pe bătrânul Google care ne ajută cu orice informație avem nevoie, avem telefoane mobile inteligente cu Siri sau Cortana, îl avem pe bunicul și înțeleptul Wikipedia, o resursă bogată de informații, sunt miliarde de rezultate online la orice ai căuta. E atât de ușor în ziua de azi să găsești ceea ce cauți înainte de a-i deranja pe alții cu întrebările tale! Folosiți-le cu încredere înainte de a cere ajutorul cuiva!

De altfel, eu personal nici ajutorul nu-l cer cuiva decât dacă observ că am cu adevărat nevoie de el și efectiv nu pot să duc la bun sfârșit, de unul singur, ceea ce am de dus. Înainte ÎNCERC și mă străduiesc singur să reușesc, iar dacă nu pot abia apoi solicit ajutorul unui prieten sau unei cunoștințe.

Niciodată nu mi-a plăcut să-i deranjez pe alții cu problemele sau nelămuririle mele și am preferat să mă descurc singur de fiecare dată, uneori mi-a reușit și m-am descurcat, alteori a trebuit să apelez la ajutorul cuiva. Eu gândesc în felul următor: fiecare are problemele lui, așa că de ce să îi mai pun pe cap și nelămurile sau problemele mele și să nu încerc întâi să văd poate reușesc să rezolv singur ce am de rezolvat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.