Clujul meu

Încă o mostră de inteligenţă rară

Cine o fi fost autorul acestei opere ce se găseşte lipită pe toţi pereţi din centrul oraşului şi ce vrea să reprezinte? Probabil vreun maghiar care s-a simţit lezat de problema vestitei plăcuţe de pe statuia lui Matei.

Sunt sigur că fix din cauza acelei plăcuţe va suferi titlul de capitala culturală europeană, sigur aceea va fi singura problemă (not). Nu am urmărit atent ce s-a discutat, dar ştiu că s-a făcut mare tam-tam pe tema aceasta.

Înţeleg că pe plăcuţa respectivă e un citat din Nicolae Iorga care-l ridică în slăvi pe Corvin. Maghiarii s-au simţit umiliţi de prezenţa plăcuţei respective pe ansamblul statuar al regelului lor şi au început să facă scandal şi să ameninţe cu judecata. Motivul real al nemulţumirii lor e foarte neclar.

„Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca să învingă Moldova nebiruită”

Şi de ce mă rog s-ar fi simţit umiliţi de citatul acesta? E un elogiu adus de un mare poet român unui rege maghiar, nu e un vers din Guţă. Care e explicaţia, faceţi-mă să înţeleg pentru că unele lucruri depăşesc limita logicii şi a raţiunii.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

  • sebi1919

    mah deci afisul e genial:))….legat de mesaj..ii manca undeva cu drepturile lor si yo unu deja m-am cam saturat…am vazut ce-or facut si la opera la gala tiff…yo as propune o solutie : LAGAR….

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.