Online & Tech

Încă o piesă clişeu despre copilărie

Vama şi Guess Who au lansat piesa „Zile Fericite”. Sau încă o piesă-clişeu despre copilărie şi momentele alea plăcute şi faine trăite de generaţia de dinainte de 90.

Parcă s-au înmulţit în ultimii ani melodiile care deplâng copilăria trăită de generaţia mea. Parcă prea mulţi artişti români au început să se folosească de copilăria din Epoca de Aur pentru că prinde la public şi succesul e garantat. Nostalgie, emoţii, sentimente, amintiri… Ok, au fost momente frumoase, copilăria noastră, a celor născuţi înainte de 90, nu se compară cu copilăria generaţiei facebook de astăzi, născută după 90, dar deja e obositoare infuzia asta de nostalgie după vremurile când eram tineri. Hai să încetăm să ne mai lamentăm cu eternele replici ce încep cu clasicul copiii din ziua de azi… Ce-a fost, a fost, a trecut, vremurile alea sunt istorie, hai să trăim în prezent. Suntem în secolul 21, anul de graţie 2013, anul tehnologiei şi a digitalului, mi se pare firesc ca odraslele din ziua de azi să se folosească de tehnologia modernă pentru a se distra. Lumea evoluează, nu putem să rămâne ancoraţi în trecut doar pentru că ne-a plăcut foarte tare şi, vezi Doamne, ce ne-am mai distrat.  Eu deja am obosit să mai deplâng anii copilăriei. Sunt sătul până peste cap de infuzia de nostalgie ce abundă ori de câte ori cineva pune o poză pe net din copilărie, sau o filmare sau ceva dintr-o epocă demult apusă.

Şi mie îmi place să-mi aduc aminte de copilărie, mă gândesc cu drag la perioada aia pentru că am trăit multe şi o să am ce le povesti nepoţilor, dar vremurile alea au trecut, iar epoca asta a digitalului are multe lucruri faine care să ne ofere. Hai să ne bucurăm de ea şi, peste câţiva ani, când probabil vom trăi alte vremuri, altă perioadă, ne vom aduce aminte cu nostalgie de anul 2013 şi de această perioadă. Poate peste mulţi ani, când vom fi bătrâni şi cu nepoţi, ne vom gândi ce frumoase erau vremurile în care stăteam pe Facebook, aveam smartphone-uri, playstation-uri, laptop-uri de ultimă generaţie şi ne jucam cu dronele.

Dar dacă tot suntem la capitolul ăsta, cu piese despre copilărie. Melodie ca aia ai lui Asu şi Bobby, Amintiri din Copilărie, n-o să mai scoată nimeni. A fost prea bună. Şi e în continuare un hit, la mai bine de un an de la lansare. Peste 4 milioane de vizualizări şi zeci de mii de aprecieri. Oricât de mult s-ar chinui artiştii români, n-o să reuşească să scoată una mai bună.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

4 Comments

 • Mirun

  E frumos ca te poti gandi astazi la copilarie, ma gandesc ca peste 10 ani alti vor vorbi despre copilarie despre prima tableta, primul smartphone care le-a revolutionat lor copilaria.
  Despre piesa nu pot spune decat ca sunt incnatat, e surprinzatoare combinatia artistilor.

  RăspundeRăspunde
 • radu.t

  vasilica, fara suparare, dar esti ipocrit. si tu folosesti clisee in fiecare articol. multe clisee. multe-multe clisee. FOARTE MULTE clisee.
  si pentru ca IAR o sa-mi spui ca ma iau aiurea de tine, sa ne uitam peste articolul asta. si doar peste asta, ca daca ne uitam prin tot blogul, punem ce se repeta intr-o multime matematica – esti inginer, intelegi tu – si analizam apoi rezultatul, aflam ca tu defapt nu spui multe. din contra. asadar, sa incepem:
  – „copilăria noastră, a celor născuţi înainte de 90”
  – „copilăria generaţiei facebook de astăzi, născută după 90”
  – „hai să încetăm să ne mai lamentăm”
  – „eternele replici ce încep cu clasicul copiii din ziua de azi”
  – „ce-a fost, a fost”
  – „hai să trăim în prezent”
  – „suntem în secolul 21”
  – „anul de gratie…”
  – „anul tehnologiei şi a digitalului” (asta nu e cliseu si pariez ca e un „original” de-al tau, da’ am vrut sa subliniez ce tampenie ai zis aici)
  – „odraslele din ziua de azi”
  – „lumea evoluează”
  – „nu putem să rămâne ancoraţi în trecut”
  – „vezi, Doamne”
  – „eu deja am obosit”
  – „sunt sătul până peste cap”
  – „infuzia de nostalgie” (nici asta nu e cliseu, e un alt „original” de-al tau, dar asta se vede: ai repetat expresia asta dulceaga ca o savarina statuta)
  – „epocă demult apusă”
  – „o să am ce le povesti nepoţilor”
  – „vremurile alea au trecut”
  – „epoca asta a digitalului” (nu e cliseu. parca era, totusi, anul digitalului – vezi mai sus -, nu epoca)
  – „hai să ne bucurăm”
  – „de ultimă generaţie”. apropo de asta. reciteste unde ai scris asta, in context. observi lipsa logicii acolo?
  – „dacă tot suntem la capitolul ăsta”
  – „prea bună”

  inc-o treaba si te las: „peste câţiva ani, când probabil vom trăi alte vremuri, altă perioadă, ne vom aduce aminte cu nostalgie de anul 2013 şi de această perioadă”. peste cativa ani, vei avea varsta celor de la vama si-ti vei aminti atunci cu nostalgie de prezent. iar un oarecare blogger iti va spune (presupun, asa ar fi just) ca prea e infuzie de nostalgie cu anii 2010+
  intelegi tu?

  RăspundeRăspunde
 • claudiu

  Am facut greseala sa dau click pe link ul cu piesa lu asu si boby, chiar daca trebuia sa imi dau seama de calitatea piesei numa dupa numele alora :)) mai rar asa piesa. pana si Vama canta mai bine

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.