Rămăsesem dator cu o postare despre un eveniment fain la care am luat parte săptămâna trecută, marţi, 13 august, mai exact, dar cum am fost super ocupat sa ma relaxez in weekend-ul prelungit de patru zile, nu prea am avut tragere sa ma ocup prea mult de blog.
În parcarea unui anume centru comercial din cartierul Gheorgheni a poposit pentru câteva ore un autocar de vis, genul de autocar cu care ţi-ai dori să dai o fugă pe loc până pe litoral – Jameson Bus – probabil îl ştiţi şi voi, e autocarul în care descoperi universul whiskey-ului irlandez numărul 1 din lume – Jameson Irish Whiskey. Chiar dacă nu sunt mare amator şi băutor, am ţinut să iau la parte la prima degustare de whiskey din viaţa mea şi mi-am îmbogăţit niţel si cultura generală după ce am asistat la o scurtă incursiune prin istoria acestui frumos brand, unde am aflat multe lucruri interesante despre cum s-a format fabrica şi cum a devenit Jameson cel mai bine vândut whiskey irlandez din lume, ghidaţi de Mihai Luca, Bar Expert Pernod Ricard.
De pildă, o chestie mişto ce mi-a rămas în minte despre „părintele spiritual” John Jameson a fost faptul că pentru el succesul însemna să împartă TOTUL cu angajaţii şi muncitorii din fabrica lui, iar prin totul mă refer atat la profit cat şi la whiskey. Un şef demn de invidiat, mai rar aşa ceva! Practic, fiecare angajat al distileriei Jameson, pe vremea aia, pleca acasă cu câte un butoiaş de whiskey proaspăt. Cam vă daţi seama ce bine era să lucrezi în distileria Jameson, o adevărată mândrie.
Din 1780 de când a luat fiinţă, Jameson s-a remarcat pe piaţă cu un produs unic oferit prin triplă distilerie, ce îi oferă un gust rafinat care îl diferenţiază de produsul american sau cel scoţian, devenind unul dintre cele mai importante branduri de whiskey din lume.
Jameson Bus a ajuns la Cluj-Napoca cu ultimul mohican al familiei – Jameson Select Reserve, un sortiment memorabil din portofoliul distileriei Jameson & Sons, ce se remarcă printr-o culoare intensă, un gust bogat și rafinat, cu note de fructe exotice (nectarine, caise și papaya). Sortimentul are o dulceață aparte datorită cerealelor din compoziție, o notă finală ușor condimentată și afumată, împrumutată de la butoaiele în care este maturat.