Să presupunem că aveţi o sumă modică de 1000 de euro în bancă, bani proveniţi dintr-o moştenire mai veche. Aţi lucrat toată viaţa în România şi reuşiţi, cel puţin până acum, să vă întreţineţi singur. Nu aţi avut prilejul să munciţi afară să faceţi un ban serios, cum îi spun unii. Banii pe care îi luaţi acum la salar nu sunt puţini deloc, să zicem 10 milioane de lei vechi în mână. Staţi singur într-o garsonieră la periferie, nu consumaţi mult curent, apă, gaz şi căldură – iarna, deci întreţinerea vă mănâncă să zicem câteva sute de mii de lei vara şi câteva milioane iarna. Chirie nu plăteşti pentru că garsoniera  e a ta, primită de la o mătuşă mai înstărită. Pe scurt, te descurci lejer cu 10 milioane vechi, dar ai acei 1000 de euro în cont pe care i-ai primit. Ce faci cu ei? Îi investeşti sau îi păstrezi pentru zile negre, pe principiul, nu se ştie când oi avea nevoie.

Recapitulare: Garsoniera ai primit-o de la o mătuşă. Lucrezi la o companie care te plăteşte cu 1000 de lei noi. Mai ai 1000 de euro în bancă pe care i-ai moştenit. Stai singur. Te descurci cu banii, la întreţinere n-ai restanţe, dar eşti conştient că va veni o vreme când va trebui să te însori şi tu, să faci un copil, să-ţi cumperi o maşină, un apartament, deci trebuie să te gândeşti foarte bine ce vei face cu viitorul tău. Aşa că singurul tău gând merge spre o afacere proprie, ai acei 1000 de euro, dar dacă te mai asociezi cu un prieten bun vine şi el cu nişte bani. Împreuna aţi putea reuşi să faceţi ceva, dar încă nu eşti convins în ce direcţie s-o apuci. Gândul ăsta nu-ţi dă pace. Ai două variante, ori investeşti ori rămâi în stadiul în care te afli şi tot pui bani la ciorap şi trăieşti cu speranţa că ai pus deoparte un ban.

Dacă te gândeşti la o investiţie, pe ce domeniu te-ai orienta?
Ai accepta ideea unei asocieri cu un prieten bun cu care să porniţi la drum pe urmele succesului?

Vreau să apelez la spiritul vostru antreprenorial şi să-mi ziceţi care e domeniul în care aţi investi o sumă relativ destul de mică şi de ce? Şi cum v-ar surâde ideea dacă un prieten bun v-ar spune că ar intra şi el în schemă cu 1000 de euro?

foto
4 comentarii la „Investiţie sau banii la ciorap pentru zile negre?”
  1. Nu am banii respectivi acum. Ma gandeam asa, pentru viitor, daca as avea acei bani ce ar fi mai bine sa fac cu ei. 1000 sunt o nimica toata, dar asa ma gandeam si eu, pe online e o suma bunicica de inceput un proiect.

  2. Din online nu se poate trai, se scot bani putini si sa bagi 1000 de euro in asa ceva = sa fi nebun. Bani aruncati pe geam.

  3. Crezi? Sunt oameni care traiesc exclusiv cu banii pe care-i castiga din online. Si nu doar anumiti bloggeri. Nu sti ce vorbesti :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.