Pasiunea pentru fotbal și sport în general este pentru mulți dintre noi foarte mare, care pornește de la urmărirea fenomenului prin intermediul portalurilor și site-uri de știri sportive și chiar până la a fi implicat activ într-un sport, la nivel profesionist sau amator. Fiecare dintre noi a avut, cel puțin odată, intenția de a începe un sport când eram mai mici, însă mulți dintre noi am rămas doar la stadiul de amator, netrecând niciodată la nivelul următor, cel de profesioniști, datorită faptului că educația și școala ne ocupau tot timpul și pur și simplu nu ne mai rămânea timp să mai facem și sport  de performanță, așa că, trebuia să renunțăm la el.

Personal, am fost implicat în câteva sporturi la viața mea, însă niciodată nu am trecut de stadiul de amator și hobby, la baschet, puțin de handbal, înot și chiar o încercare nereușită de a face fotbal. Uneori mai port în mine regrete că nu m-am ținut de niciun sport, însă văzând acum lipsa de finanțare în sportul românesc și faptul că chiar și cei mai profesioniști sportivi trec printr-o situație dificilă din punct de vedere financiar, poate că e mai bine așa, că am rămas să îmi termin studiile și să mă ocup mai mult de școală. A face sport la nivel profesionist în România e o adevărată provocare, iar cine nu are la început susținerea părinților și a celor apropiați, va eșua lamentabil și va fi nevoit să renunțe după câteva luni sau ani, când va observa că nu va avea cum să se întrețină și să-și întrețină familia. Banii sunt puțini, indemnizațiile mici, iar sponsorii și companiile nu se prea înghesuie să investească în sport.

Dar până să ne gândim la sportul de performanță, noi, amatorii, ne gândim la jocuri cu fotbal pe internet și jocuri online sportive, care reprezintă oricând o alternativă ideală de a-ți ocupa timpul într-un mod plăcut și a te relaxa după o zi grea de muncă. Cam asta înseamnă, pentru unii dintre noi, a face „sport de performanță”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.