Fără categorie

Jucu şi Nokia Village

Un metru pătrat de pământ în anul 2005 la Jucu se vindea cu 4-5 euro, azi însa aceeaşi bucată de pământ se vinde cu 120 euro. Ce a dus la această schimbare majoră? Ce a schimbat traiul unui sătuc de 4000 de suflete? Răspunsul este doar unul: NOKIA!

Compania finlandeză de telefonie mobilă a investit 80 de milioane de euro la Jucu, iar acest lucru a schimbat soarta unor oameni, care în loc de căruţe şi tractoare se plimbă cu maşini scumpe, străine, iar bunăstarea domneşte peste tot.

Teritoriul comunei Jucu este situat in partea de est a judeţului Cluj, la interferenţa a două mari unităţi de relief: Podişul Someşan în vest şi Cîmpia Transilvaniei în est, fiind traversat de la sud la nord de râul Somesul Mic.

Un lucru cert este faptul că a meritat investiţia în România, deoarece avem o forţă de muncă foarte ieftină şi investitorii nu au ales degeaba meleagurile patriei noastre. Satul Jucu este aproape de Cluj-Napoca, o metropolă în devenire şi acesta este un alt atuu pentru compania finlandeză.

Tăranii umblă în voie pe lângă/în apropierea fabricii, însă în loc de celebra sapă şi vacă cu care ei erau obişnuiţi să umble, privesc larg spre investiţiile ce le surâd pe zi ce trece.

Locul potecilor şi drumurilor pline de piatră şi noroi a fost luată de o şosea de 5 stele, o şosea unde maşinile de lux îşi etalează dotările primite de la mama natură. Ţăranii în loc de celebrele munci gospodăreşti se gândesc la mici investiţii, afaceri care cu timpul le vor aduce profite remarcabile.

Datorită distanţei foarte mici între Jucu si Cluj ne putem aştepta la o acaparare a micuţului sat de către o mare metropolă, numită Cluj-Napoca. Acest lucru ar fi încă un avantaj al companiei de telefonie mobilă, dar fiind că ei vor intra în zona metropolitană, o zonă la care primarul Emil Boc visează tot mai mult.

Felicitări Nokia pentru că ai ales România şi ca şi un mic sfat care l-aşi da ar fi: haideti oameni buni să ne mutăm la Jucu, să investim acolo în terenuri şi peste câţiva ani vom putea şi noi învesti într-un fotbal unde valizele şi butoanele sunt tot mai la modă sau chiar în hoteluri şi yahturi, în jucăriile preferate ale domnului Copos. Noi să fim sănătoşi si să ne auzim cu bine peste câţiva ani de pe yahturile cele mai scumpe.

 

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.