Sport pe pâine

La altii se poate, la noi nu…

Cam asa arata atmosfera unui adevarat derby in Grecia, un adevarat spectacol de lumina si fum.

Stau si ma intreb, oare ce amenzi dau comisiile lor fotbalistice, ca la noi, la Cluj de exemplu, pentru o banala petarda sau o torta aprinsa si aruncata in teren, ai nostri iau cate 10-20.000 de lei pe meci. Si cum sa mai poti face spectacol si atmosfera faina daca nu esti lasat de comisii? Tuturor ne plac coregrafiile si atmosfera de pe stadioane, e normal, altfel nu ne-am duce si am sta acasa si ne-am uita la televizor cu o bere in mana, dar oare de ce nu inteleg si oamenii care fac parte din comisiile de disciplina ca tortele si petardele fac parte din fenomenul fotbalistic? Coregrafiile spectaculoase, tortele si petardele dau culoare fotbalului, ele anima un meci, ele il fac sa fie frumos si spectaculos.

Asa-i ca va place tuturor sa vedeti spectacol pe stadioane? Repede scoateti telefoanele sa filmati o coregrafie faina, dar cand vine vorba sa luati atitudine atunci cand comisiile de disciplina acorda amenzi aberante pentru torte aprinse, preferam sa tacem si sa nu zicem nimic. Ei bine, cand veti merge pe un stadion la orice meci si veti avea impresia ca asistati la o piesa de teatru, sa va aduceti aminte ca acel club a suferit mult din cauza amenzilor aberante date de comisii, care nu inteleg ca fotbalul se joaca si in tribune, nu doar pe teren.

coregrafie dinamo steaua 17 aprilie 2014

Asa ca, dragi „specialisti” de prin comisiile de disciplina ale FRF si LPF, lasati suporterii sa se exprime pe stadioane, prin coregrafii, prin torte sau petarde! Altfel, imagini precum cea de mai sus nu veti mai vedea vreodata pe un stadion de fotbal din Romania. Credeti ca o coregrafie se face asa usor, credeti ca e simplu sa faci spectacol? In spate e extrem de multa munca, de multe brainstorming-uri, de niste bani adunati din peluza, nu e chiar asa usor. Sa transpui o piesa de opera intr-o peluza nu se face tocmai foarte usor.

Respectati munca suporterilor, nu-i mai amendati pentru orice rahat. Inteleg sa dai o amenda pentru patrundere pe gazon, asta da, suporterii nu au ce cauta pe teren in timpul unui meci, sunt perfect de acord, dar mi se par absurde amenzile date pentru o torta, doua, trei aprinse ori sau niste petarde puscate IN PELUZA. Suntem la fotbal ce dracu, nu la o piesa de teatru! Toate acestea fac parte din FENOMEN!

Libertate pentru suporteri!

6 Comments

 1. mda. sa se exprime prin petarde si torte aruncate in capul unor spectatori nevinovati, sau sa dea foc la stadion :))

  RăspundeRăspunde
 2. Nimeni nu arunca torte in capul unor spectatori nevinovati, hai sa nu mai exageram totusi. Spectatorii stau, de obicei, la tribuna 1 sau 2, nu in peluza, in peluza merg cei care fac spectacol si vor sa cante.

  Cei din peluze nu sunt nebuni ca sa puna in pericol viata oamenilor, iti dai seama ca ei isi iau masuri de precautie, se protejeaza.

  RăspundeRăspunde
 3. mda am vazut la ultimul meci Steaua Dinamo ce bine s-au protejat, ca i-au dat foc uneia :)) io pe aia din galeriile lui Steaua, Dinamo si u cluj nici macar nu i-as lasa sa intre pe stadioane la cat de periculosi is

  RăspundeRăspunde
 4. Ai fost vreodata intr-o peluza?

  RăspundeRăspunde
 5. Evident

  RăspundeRăspunde
 6. vasile..du-te tu la steaua -dinamo sa vezi ce „civilizati” sunt aia :))

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.