Unul dintre lucrurile pe care le regret în aceste prime luni din 2016 este faptul că mi-am cam neglijat blogul şi am scris foarte, foarte puţin pe el, mai ales acum după ce am trecut oficial pe vasilemanu.ro, lucru care mi se pare inacceptabil pentru cariera mea de blogger.
Nu vreau să îmi abandonez colţişorul meu de internet, iar astăzi mi-am propus să scriu orice ar fi, să nu mai amân şi să nu las blogul în plan secund. Nu voi renunţa niciodată la blog, eu m-am format ca şi blogger şi aşa voi rămâne. Eu mă consider blogger la bază chiar dacă mai fac şi presă de imediat 4 ani.
Un lucru pe care vreau să îl împărtăşesc cu lumea 2.0 s-a întâmplat marţea trecută, când am luat parte la o degustare de vin într-un nou local deschis de doar trei luni în inimioara oraşului, pe bulevardul Eroilor, numărul 4. Îi zice ROOTS – Urban Tastery, funcţionand ziua ca şi coffe-shop, iar seara se transformă într-un wine & tapas bar de toată frumuseţea.
Dacă vii la ROOTS pe timpul zilei, aşa până pe la ora şapte seara, te vei bucura de o varietate mare de cafele şi ceaiuri, toate de cea mai bună calitate şi atent alese, iar pe timpul serii se scot licorile bahice la inaintare, meniul de cocktail-uri si vinuri de toate soiurile, romanesti si straine. Daca vrei sa petreci o seara perfecta in compania persoanei iubite atunci ROOTS e locul ideal unde poti face asta, e un loc linistit, cochet si relaxant.
De asemenea, e un excelent local pentru freelancerii care sunt in permanenta in cautare de noi locuri unde sa isi desfasoare activitatea remotely si sa munceasca pe laptop, ROOTS avand un internet prin Wi-Fi foarte bun si la viteza mare.
Nu am fost la prea multe degustări de vin în ultimul timp, a mai fost una singură pe lângă asta, dar la ROOTS trebuie să recunosc că mi-am îmbunătăţit puţin cultura generală şi chiar dacă nu sunt băutor de vin, mi-a plăcut să descopăr o mică parte din această frumoasa cultură a vinului, care începe să crească tot mai mult şi în România.
La ROOTS am aflat că fiecare vin are o poveste în spate, iar datorita Cristinei, un somelier pasionat si cu o experienta destul de vasta, am descoperit poveştile din spatele a trei vinuri de mare calitate: Vinu’ lu’ Dinescu, un rose-sec din 2014, Cabernet-Savignon, din crama Galicea Mare, Dealurile Olteniei; vinul franţuzesc Gourmand, 2014, din crama Clos des Colombes, Constanţa şi un vin demi-dulce, alb-parfumat de Drăgăşani, Crâmpoşie din 2013, care provine din Crama Bauer.
În ordinea numerelor de pe tricouri, topul meu personal dupa degustare începe cu Crâmpoşia, urmat de Vinu’ lu’ Dinescu şi Clos de Colombes. De mentionat ca ROOTS e unul dintre singurele localuri din Cluj unde esti servit cu apa pentru ati mai surprinde putin ficatul. APA, frate! Gratuita si rece. Cat de tare e asta?
Si in calitate de degustator de bere m-am bucurat sa aflu ca ROOTS nu neglijeaza lichidul sfant de hamei, asa am aflat de existenta unor beri ca Pater Lieven, Ground Zero sau Trappistes Rochefort de care nu auzisem pana acum. Si nu puteam sa plec fara sa testez macar una dintre ele, asa ca am ales berea belgiana Pater Lieven, o nefiltrata usor gazoasa si extrem de buna cand e servita rece. Mai sunt cateva sortimente de bere pe care vreau sa le testez musai de acolo pentru ca mi-au starnit curiozitatea.
ROOTS – Urban Tastery este un local care pune foarte mare accent pe produse autohtone si cauta sa isi diversifice gama de bauturi si branzeturi, iar personalul este foarte amabil si primitor, iar baristele au mereu o poveste la ele pentru a ti-o spune despre vinul sau cafeaua pe care alegi sa o consumi. Nu au mai mult de patru mese, tocmai pentru ca oamenii sa stea mai mult la bar si sa vada pe viu cum sunt preparate bauturile.
Clujul a crescut foarte mult in ultimii ani la capitolul localuri tematice, ceea ce e un lucru bun si arata ca patronii au inceput sa investeasca foarte mult in calitate, profesionalism si un concept unic.