Clujul meu

De ce nu voi lăsa niciodată Clujul pentru București?

Multe persoane au încercat de-a lungul timpului să mă ademenească la București cu diverse oferte tentante și atractive din punct de vedere financiar, dar le-am spus pas tuturor, căci eu nu voi părăsi niciodată orașul meu drag, urbea în care m-am născut, am crescut și mi-am trăit ultimii 27 ani din viață pentru o Capitală îmbâcsită, ultra-aglomerată și neatractivă pentru mine. Nu plec din Cluj-Napoca nici pentru toți banii din lume, aici îmi voi trăi bătrânețile și îmi voi plimba nepoții pe malul Someșului, în locurile unde am crescut eu și unde am bătut mingea când eram de-o șchioapă. E orașul de care mă simt legat ombilical și de care nu mă pot despărți deloc, iar de fiecare dată când mai plec prin țară sau ies din oraș, o parte din mine tot cu gândul la Clujul meu drag e.

Și de ce aș pleca din Clujul meu când aici s-au format cele mai tari trei festivaluri majore din România și recunoscute la nivel internațional? Vorbim, evident, de TIFF, UNTOLD și Electric. Trebuie să fiu complet nebun să plec din oraș ACUM, când orașul a fost în 2015 Capitala Europeană a Tineretului și în 2021 candidează pentru titlul de Capitala Culturală Europeană. Mai ales ACUM, când Clujul e în febra festivalurilor și a multor evenimente de anvergură.

Cum să plec din Cluj când locuiesc la 5 minute de mers pe jos de al doilea cel mai mare stadion din România, Cluj Arena, și de cea mai mare Sală Polivalentă din țară? Cum să mă mut la București când din centrul Clujului și până acasă fac vreo 30 de minute de mers lejereanu pe jos?

Cum aș putea să plec dintr-un Cluj care are unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa, TIFF-ul meu drag, de care m-am îndrăgostit de prin 2010 așa, când am început să voluntăresc la el, iar de atunci am fost mereu alături de el. Plus încă un festivălaș mai micuț și mai drăguț care îmi place tot mai mult, Comedy Cluj. Sau un festival construit din pasiune ca și Cluj Blues Fest. Și lista evenimentelor faine și de tradiție poate continua.

La Cluj-Napoca e raiul festivalurilor, orașul unde nu ai cum să te plictisești niciodată, în fiecare zi ai ceva de făcut, în fiecare zi găsești un eveniment interesant la care să îi dai attend sau un un concert pe care să-l bifezi. Trebuie să fi complet anti-social să zici că te plictisești când locuiești în Cluj. Mai zic că te plictiseai dacă îmi zicieai că stai în Turda, Dej, Tulcea sau în orașe moarte, dar când ești din Cluj e de neconceput că te poți plictisi. Chiar, cum să te plictisești în Cluj-Napoca, voi știți? Eu unul nu știu și nici nu am aflat încă cum e să te plictisești într-un oraș atât de viu ziua și noaptea, activ, dinamic, tineresc și plin de viață. Nu m-am plictisit niciodată în acest oraș și nu cred că acest lucru se va întâmpla vreodată. Întotdeauna am găsit ceva ce să fac, căci la noi există o paletă foarte diversificată de evenimente pentru toate gusturile, vârstele și buzunarele, deci ai de unde alege.

Cum aș putea să plec eu la București când Clujul a devenit Capitala Sporturilor Românesc și toate evenimentele au fost aduse la noi sub Feleac? Să reamintim că naționala de handbal feminin, fotbal, baschet feminin, tenis feminin au ajuns să se simtă ca acasă la Cluj. Ce mai poate fi de spus?

De la Cluj începe să se dea ora exactă în România, ascultați ce vă spun eu.

Trăim în Cluj și asta ne ocupă tot timpul!

Servus!

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.