Clujul meu

Lipsa de educatie a romanilor

Nu cred ca exista popor mai slab educat decat romanii. Nu cred ca exista popor mai lipsit de respect pentru mediul in care traieste decat poporul roman. Nu cred ca exista popor mai slab inzestrat din punct de vedere ‘ntelectual decat romanii. Si o zic asta cu cel mai mare regret posibil, mi-e jena ca exista asemenea oameni in jurul meu. Mi-e jena ca asemenea oameni respira acelasi aer cu mine.

Ieri, intr-o frumoasa duminica de primavara, m-am deconectat total de la online, am uitat pentru cateva ore de munca si am mers la padurea Hoia sa ma relaxez la un gratar. Am luat bicicleta, gratarul, geanta in spate, o patura, am trecut pe la un magazin si am cumparat cele necesare si am pornit spre deal, acolo unde m-am intalnit cu niste tovarasi. Discutii, caterinca, stat la soare, relaxare, prajit mici, mai o bere mica, toate bune si frumoase.

Desi am incercat sa nu ma enervez si sa nu las lucrurile negative sa-mi strice buna dispozitie, nu m-am putut abtine sa nu fac fotografia de mai jos la mormanul de gunoaie care trona fix langa prima scena din padurea Hoia, in bunul stil etern si caracteristic romanesc. Nu era nici un tomberon langa micul morman de jeguri si totusi acolo s-au aduna. In mijlocul pajistii. Tomberoanele unde se puteau arunca gunoaiele ramase de la gratar erau cativa metri mai incolo, dar se pare ca pentru anumiti bipezi e extrem de dificil sa se deplaseze cu o punga de gunoaie in mana, ca isi strica manichiura si le scade respectul de sine.

Si arata foarte, foarte urat sa vezi asa ceva, e o imagine dezolanta care surprinde perfect lipsa de educatie a poporului roman.

Bj-kykrIQAE5Fvf

O alta boala a romanului din ziua de azi e sa nu-si stinga focul dupa ce pleaca de la gratar, lasandu-l cu jarul fumegand, crezand ca se stinge de la sine. Cretinii si oligofrenii care nu au bunul simt sa toarne niste apa pe foc dupa ce incheie gratargeala ar trebui arsi pe cur cu jarul ala incins! Ieri dupa-masa a trebuit sa stingem noi un foc lasat in doru lelii sa arda de niste circopiteci care au plecat fara sa arunce niste apa pe focul unde si-au prajit micii si gratarele, ca de nu o faceam risca sa se intample vreo nenorocire si putea sa arda toata padurea. Cum si batea vantul era de ajuns numai o mica scanteie si se dezlantuia infernul.

Ma bucur ca am prieteni si cunosc oameni care sunt cat de cat educati la capitolul acesta. Mergem destul de des la padure, la gratar, dar niciodata, nici macar o data, nu am lasat macar un servetel in urma. Toate resturile si mizeriile le-am pus in saci si le-am carat pana la primul gunoi. Civilizat si corect.

E chiar atat de greu sa vii cu un sac, doi de acasa, sa aduni toate resturile menajere ramase de la gratar si la final sa iei sacii si sa-i duci cu tine pana la primul tomberon? E chiar atat de greu?? Ok, poate nu exista un tomberon langa locul unde campezi sau in imediata apropiere, dar nu mai lasati resturile pe unde apucati, trazni-v-ar capul sa vi-l trazneasca de prosti si de inculti.

NU VA MAI BATETI JOC DE NATURA, OLIGOFRENILOR! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.