Însemnări

Live-ul pe Facebook, ultima fiţă la concerte

Daca tipologia de oameni care vin la un concert si il urmaresc mai mult prin ecranul telefonului decat live o stim cu totii si ne-am obisnuit cu ea, ei bine a aparut o noua moda, una mai moderna, aceea de a transmite live pe Facebook aproape tot concertul. Esti proprietar de iPhone, esti la un concert si ce te gandesti cu mintiuca ta, ia hai sa fac un live de la concert ca sa vada si saracii aia din lista cat sunt eu de bazat ca am iPhone si sunt la un concert tare. Si evident ca nu filmeaza doar una, doua piese, asa cum e normal, ci aproape toata prestatia artistilor de pe scena, ca sa stie o treaba, fara sa se gandeasca la nefericitii din spatele lui. Personal, eu nu ii inteleg pe acei oameni care fac asta! Adica, frate, tu in loc sa ii vezi live, cu ochii tai, pe acel artist de pe scena pe care poate nu vei mai avea ocazia sa ii mai vezi vreodata live, te uiti ca fraierul la comentariile de la live si vezi ce se intampla pe scena mai mult prin ecranul telefonului decat cu ochiul liber. WTF?!

Astfel de persoane am vazut si eu aseara la concertul trupei Smokie si Bonnie Tyler de la Sala Polivalenta din cadrul We Love Retro 2016, care in loc sa se bucure mai mult de concert si de oportunitatea de a vedea la doi pasi niste legende care au definit muzica anilor 80 si pe care in mod sigur nu o sa-i mai prinda vreodata live, ei au stat cu telefonul sus pe record aproape toata durata concertului, deranjandu-i si pe cei din spate care erau nevoiti sa vada filmarea respectivilor in loc sa vada concertul pentru care au platit bilet, ceea ce denota o lipsa crasa de respect. Si nu stateau in loc, cu se tot invarteau cu telefonul in mana, ca sa le arate prietenilor llor de pe Facebook cat de tare se distreaza ei si ce bine se simt.

Nu am nimic cu cei care filmeaza, fiecare e liber sa faca ce vrea la concert si sa il urmaresca cum vrea, dar cred ca ar trebui sa lasam tehnologia deoparte pentru cateva minute si sa ne bucuram mai mult de un concert, pe care sa il urmarim cu ochii nostri, live, nu prin obiectivul unui aparat sau un display de cativa inch. Parerea mea.

Nu zice nimeni sa nu inregistrezi o piesa, doua, trei ca sa ai o amintire, o fac si eu, o facem cu totii, e perfect normal, insa totul are o limita, iar a filma tot concertul si a da live pe Facebook de acolo, ca sa moara dusmanii, mi se pare prea mult. Am filmat si eu doua piese de la Smokie si Bonnie Tyler ca nu se stie daca voi mai avea ocazia sa ii vad ca au si ei o varsta, dar, spre deosebire de altii care au tras concertul in intregime si stateau mai mereu cu telefonul pe sus, eu m-am mai gandit si la cei din spatele meu care vroiau sa vada show-ul si pe cei de pe scena, mai ales cei mai mici de inaltime, asa ca mi-am pus telefonul in buzunar si am continuat sa urmaresc concertul. E o chestie de bun simt totusi si de respect, notiuni pe care unii, din pacate, nu le poseda.

Concertele trebuie traite live, sa te bucuri de ele, nu prin ecranul telefonului mobil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.