Nu știu cât va mai rezista televiziunea Look TV după încheierea campionatului de fotbal al Ligii I, dar din ce se aude pe la colțuri, angajații sunt cu restanțe salariale de câteva luni, mă rog, nu toți, unii dintre ei, pălmașii, iar o parte dintre ei, mai norocoși, au reușit să migreze la timp spre alte televiziuni sau domenii de activitate. Cine va rămâne să stingă lumina, om trăi și om vedea! Ratingurile televiziunii sunt mici și foarte mici, bat undeva spre zero, contractele de publicitate sunt puține spre deloc, iar investițiille foarte mari care s-au făcut în echipamente, în grilă, în vedete, în emisiuni, au cam băgat televiziunea în groapă. Aparent, o televiziune care evită politicul, scandalurile, bâlciul, circul și cancanul, nu prezintă interes în România. Trist, dar adevărat.

Îmi pare sincer rău de oamenii care lucrează acolo și sunt neplătiți, unii dintre ei, pentru că, din ce am auzit, oamenii importanți și cei de prin conducere își văd banii la timp, iar pulimea și pălmașii care fac muncă de teren și muncesc din greu la bunăstarea telespectatorului sunt cu salariile întârziate cu lunile. România…

Vă mai aduceți aminte de lansarea fastuoasă din 2012, care a avut loc în Piața Unirii din Cluj, când s-a lansat tridentul Transilvania Live – Transilvania Look – Transilvania Tube, plus relansarea portalului regional de știri citynews.ro? Ei bine, între timp Transilvania Live a murit, Transilvania Tube – site-ul care se vroia atunci noul Trilulilu, noul Youtube România, platforma unde oamenii își vor încărca clipurile și noi vom face succes – a ajuns și el în groapă, găzduind în prezent arhiva emisiunilor – iar Transilvania Look s-a transformat în Look Tv și Look Plus.

În încercarea de a face ceva, au încercat o „românească” și au achiziționat drepturile de televizare ale Ligii I, convinși că românii vor repeta a doua oară greșeala când au migrat atunci în masă spre RDS pentru fotbalul românesc, dar când au văzut că lumea nu mai e interesată de fotbalul din România, iar milioanele de abonați de la Digi nu pleacă spre Look, așa cum anticipaseră, oamenii au început să intre în panică. Au ajuns într-un final la fundul sacului cu lichiditățile și a intervenit o problemă majoră, de unde scoatem banii aferenți contractului cu Liga Profesionistă de Fotbal? Așa că au făcut ceea ce au sperat să evite, să vândă returul de campionat al acestui sezon acolo de unde știau că pot obține bani, la RDS&RCS/Dolcesport, cu riscul de a-și pierde exclusivitatea. Au încasat banii, au plătit drepturile Ligii și aia a fost. Astfel, a doua parte a campionatului a ajuns să fie transmisă în trei, Look TV/Digi/Dolce.

De ce nu a prins Look TV?

Nu știu, e greu să faci o analiză raportată la publicul consumator de TV din România. Poate pentru că românii consumă, în general, cancan și scandaluri, dovadă stau audiențele pe care le scoate Acces Direct, Măruță, Capatos și Kanal D, iar Look nu s-a orientat spre scandaluri, mondenități și politic. Însă, din punctul meu de vedere, ca simplu observator, salariile foarte mari care s-au acordat la Look TV au îngropat televiziunea. Dacă un simplu editor al site-ului looktv.ro a ajuns să încaseze la început, în zilele bune, chiar și 1500 lei, ajungând chiar aproape de un 2000 lei pe lună, cred că vă puteți imagina și singuri ce salarii s-a câștigat la televiziunea din Zorilor. Așa-i când te întinzi mai mult decât îți ajunge plapuma.

Jos pălăria pentru oamenii care muncesc în continuare acolo și se zbat, deși nu au siguranța zilei de mâine. Au mai rămas 4 etape din Liga 1, vom vedea ce se întâmplă cu Look TV după, însă semnalele care se arată nu sunt prea bune.

Nu vreau să supăr pe mine cu articolul ăsta, chiar nu am nimic de împărțit cu nimeni de acolo, doar am făcut să expun niște realități triste care au ajuns și la urechile mele. Cineva trebuia să o facă.

E tot mai greu să faci presă în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.