Însemnări

M-a învins Sistemul

Astăzi, 17 februarie, într-o sâmbătă relaxantă de februarie, e o zi istorică pentru mine. Am fost raportat probabil de către unul sau mai mulţi utilizatori şi Facebook mi-a suspendat contul 24 de ore pentru că am folosit acum câţiva ani, să tot fie trei sau patru, nu mai reţin exact, cuvinte ca ţigani şi ciori în două postări, iar reţeaua a considerat că am fost rasist. Şi pe bună dreptate, am fost mult prea dur în exprimare şi nu trebuia să scriu chiar aşa, am fost un bou, îmi asum greşeala, e vina mea şi îmi asum suspendarea. 

Am râs de cei suspendaţi în ultimul an pentru că au fost raportaţi de diverşi inşi şi am zis că mie nu are cum să mi se întâmple asta niciodată, dar m-am înşelat. Uitasem că am scris şi eu anumite postări jignitoare la adresa unei etnii şi am folosit cuvinte rasiste, dar Facebook nu a uitat şi m-a penalizat. Să-mi fie învăţătură de minte. 

Nu sunt nici primul şi nici ultimul suspendat de Facebook pentru exprimarea unei opinii, chiar dacă mai dură în exprimare şi rasistă, dar eu mi-am învăţat lecţia şi nu voi mai folosi asemenea cuvinte în postări. 

Mare atenţie la ce postaţi pe această reţea de socializare, mare atenţie ce cuvinte folosiţi şi citiţi cu foarte mare atenţie Standardele comunităţii Facebook pentru că roboţeii reţelei nu dorm şi lucrează de zor non-stop. Eu am scăpat uşor, doar cu o zi de pauză, dar sunt aţii care au primit chiar şi o lună sau mai multe de suspendare.

Un lucru e cert, voi continua să lupt împotriva mafiei politice, să scriu anti-Dragnea, anti-PSD, anti-mafie şi să îmi exprim opiniile anti-Sistem, fără să folosesc cuvinte sensibile pentru rasism. Nu pot ei suspenda cât pot eu scrie! 

Şi în orice caz, ca o concluzie de final, acest blog e colţul meu de internet, e comunitatea mea, e casa mea, plătită din banii mei, şi nimeni nu mă poate scoate afară pentru că aşa vor unii şi alţii. Aici eu stabilesc regulile. 

În altă ordine de idei, am redescoperit din nou Twitter, care o reţea de socializare şi informare fascinantă şi formidabilă, unde găsesc noutăţi bune din domeniile de activitate pe care le urmăresc. #TwitterNuMoare!

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.