Tehnologie si Internet

Mă gândesc serios la un laptop nou

Pentru mine personal, laptop-ul este instrumentul cu care îmi câștig pita și de pe urma căruia am un ban în buzunar, deci trebuie să fie cât mai bun, să nu îmi facă probleme, să meargă cât mai rapid și dacă se poate să fie cât mai ușor. Eu sunt o persoană multitask, fac mai multe lucruri odată pe laptop, așa că vreau că echipamentul pe care îl am să aibă un procesor bun, să meargă brici, de la i5 în sus dacă se poate, un harddisk generos de la 300 Gb, memorie de la 4Gb RAM în sus, o placă video bună, una de sunet, să aibă obligatoriu microfon încorporat, wi-fi, Bluetooth, minim trei porturi USB și un display de maxim 17 inch, nu mai mult, eu folosesc foarte mult laptopul pe teren și nu vreau să fie foarte greu și prea mare. Cam astea sunt specificațiile de bază care mă interesează și la care mă uit atunci când vreau un laptop nou.

laptop i5 hp elitebookAm găsit pe un magazin online câteva modele de Laptop Second Hand i5 și îmi par bunicele, mult peste ce am eu acum. Bătrânul meu Acer are deja vreo 3-4 ani, cred, nu mai rețin când l-am achiziționat, dar parcă începe să dea semne de oboseală. Are momente când se blochează, îmi mai apare celebrul ecran albastru și îmi dă restart automat, ceea ce mă face să cred că nu o duce prea bine și are nevoie de o pauză, una mai lungă.

La mine laptop-ul nu stă deloc, e mereu folosit pentru că lucrez foarte mult pe el. La fel cum pentru unii mașina le aduce bani în casă și le pune pita pe masă, la fel și la mine laptop-ul e partenerul meu de business, colegul meu care mă ajută să trăiesc, dacă îmi permiteți această comparație. Eu sunt un workaholic prin definiție, lucrez de dimineața până seara la proiectele mele, gândesc strategii, scriu, trimit și răspund la mailuri, caut, mă informez, studiez, verific documente, iar caut, iar trimit și răspund la mailuri, toată viața mea e un flux continuu de muncă și iar muncă.

Ce nu mă interesează la un laptop?

Dacă v-am spus ce mă interesează la un laptop, chestiile de bază, să vă spun și ce nu mă interesează, pentru că sunt câteva. Nu mă interesează dacă are sau nu webcam, nu mă interesează cum arată tastatura sau mousepad-ul, nu mă interesează cititorul de carduri, nu l-am folosit niciodată pe toate laptopurile pe care le-am avut și cam atât.

Nu, nu mă plâng de laptopul meu actual, nu e stricat, nu are nimic, încă merge binișor, nu am avut deloc probleme cu el, dar simt că trebuie să vină o schimbare de echipament cât mai repede. Laptop, o schimbare obligatoriu de smartphone și poate un aparat foto mai profi.

Am ochit câteva modele care m-au convins, iar acum nu rămâne decât să mai adun niște bănuți și să îmi comand unul.

2 Comments

  1. Vasile, ascultă tu la mine, că tata Ovi nu îţi vrea răul: tu eşti un om cu proiecte în online, lucrezi aproape exclusiv din browser. Dacă-ţi iei laptop de lucru, nu te crampona în HDD mare, ci mai bine bagă în el un SSD. Fără o sută de filme pe el, fără 60GB de muzică etc. Oricum astea se pot servi prin streaming toate. Un Windows pe la 20GB, aplicaţii strict pentru lucru (mă gândesc, nu ştiu, la un Photoshop, un Filezilla, un VLC pentru zilele încete). E diferenţă în viteză de la cer la pământ între un SSD şi un HDD „generos” la 5400 de rotaţii.

    RăspundeRăspunde
  2. Si eu fac multitasking, am un laptop care nu are un procesor I5 si intr-adevar asta se vede. Asa ca pe viitor si eu am in cap sa-mi iau un laptop cu un procesor cel putin I5.

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.