Însemnări

Mai există distracţie fără bani în ziua de azi?

Aţi observat cât de multe s-au schimbat în ultimii, să zicem, 10 ani, şi cum banii au ajuns să ne guverneze practic viaţa? Fără bani nu mai poţi face nimic în ziua de azi. N-ai bani, practic n-ai nimic.

Am zis de nenumărate ori cât sunt de nostalgic când mă gândesc la copilărie, mai fac o dată trimitere la acea perioadă a vieţii şi în postarea asta. Spre deosebirile de vremurile din ziua de azi când ai nevoie de bani ca să te distrezi, pe vremea mea (la 24 de ani nu mă consider bătrân, dar mi se pare potrivit să folosesc expresia asta pentru că altele erau vremurile când eram mai tânăr) nu prea aveai nevoie de bani ca să te distrezi. Era de ajuns să ieşi afară şi găseai instant ceva de făcut. Mai un fotbal, mai un baschet, mai o tură cu bicicletele, mai o plimbare PE JOS până naiba ştie unde, mai o expediţie prin pădure, mai un grătar (mă rog, pentru grătar îţi cam trebuia bani, dar măcar era în aer liber), and so on. Pe atunci aveai destule alternative de distracţie, acum parcă pentru orice ieşire ai nevoie de lovele, de bănet, de cash.

Ah, ce dor mi-e de plimbările lungi pe jos, când ne luam şi ne duceam până unde ne ţineau picioarele… nici măcar asta nu mai facem. În goana asta nebună după bani ajungem să ne întâlnim cu prietenii foarte rar, nu mai avem timp pentru noi şi plăcerile noastre, uităm să ne hrănim pasiunile şi hobby-urile, nu mai acordăm atenţie micilor bucurii ale vieţii şi lista poate continua.

Hai că vara mai găseşti ceva de făcut pe afară, dar iarna e practic imposibil. La naiba, nici măcar la săniuş nu mai poţi merge pentru că nici zăpadă nu mai există cum era cândva, mai ales dacă locuieşti în zona Transilvaniei. Pe timp de iarnă, dacă vrei să mergi undeva să te relaxezi, acum distracţia înseamnă cluburi, stat la un suc/cafea într-un local, mers la un biliard, un film sau la bowling. Peste tot, fireşte, ai nevoie de bani, şi nu de 10 lei, cel puţin de 40-50 de lei te costă o „ieşeală” din asta, pentru că, nu-i aşa, distracţia e scumpă în secolul 21, anul de graţie 2013.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.