Însemnări

Mare atenție cui deschideți ușa și dați bani

În timpul sărbătorilor de orice fel, nu neapărat pascale, la porțile noastre încep să bată tot felul de „mici întreprinzători” care profită de mila cetățenilor sensibili la povești lacrimogene și își rotunjesc serios veniturile în această perioadă, pe care îi denumim simbolic cerșetori.

Un vecin mi-a povestit cum a luat țeapă prin ultima găselniță a „băieților deștepți” din industria cerșetoriei. Și anume: un bărbat bine îmbrăcat, despre care n-ai zice că-i cerșetor, având vârsta cuprinsă între 30-40 ani, s-a deplasat săptămâna trecută la reședințele locuitorilor din cartier unde, sub pretextul morții copilului său, a solicitat bani de la cetățeni. Unii mai naivi au pus botul, alții nu. Ca să pară credibil, cerșetorul s-a prezentat cu o serie de acte care le flutură prin fața victimelor pentru a le lua ochii, acte care nu erau greu de realizat pe calculator și trase la imprimantă.

Mai mult, „întreprinzătorul” într-ale cerșitului s-a prezentat drept un chiriaș de la scara vecină și i-a spus vecinului țepuit că și vecinul de la parter (insert randon name here) l-a ajutat, evident, aceasta este o minciună, dar, din nou, nu era greu să iei un nume la întâmplare de pe avizierul scării și să-l folosești ca exemplu. În momentul când vecinul țepuit l-a chestionat cu întrebarea „da’ io nu te cunosc, de când ești chiriaș că nu te-am mai văzut pe aici?”, bărbatul a început să o de-a la întors și să zică că stă de puțină vreme în bloc și probabil din această cauză nu l-a văzut. Cum și-a dat seama omul că a fost țepuit, pentru că a aflat că nu stătea nimeni în chirie la scara de care zicea respectivul cerșetor.

Asta e ultima strategie de cerșetorie la Cluj-Napoca, te prezinți drept un chiriaș de la o altă scară, zici că ți-a murit un copil și că ai nevoie disperat de bani pentru a-l îngropa și poate-poate prinzi câțiva fraieri în cârlig care să-ți dea un 5-10 lei.

Oamenii ăștia, cerșetorii, în general, nu au niciun Dumnezeu, se folosesc de pretextul morții unui copil ca să facă bani, un lucru atât de josnic și de mizerabil.

Mare atenție la cerșetori și la cui deschideți ușa, că ăștia sunt învățați să aplice tehnici de manipulare și știu să regizeze o dramă astfel încât să pară reală.

foto: pixshark.com

3 Comments

  1. Eu: mare atentie la cersetori. Tu: mare atentie la gramatica. Te cam bate.

    RăspundeRăspunde
  2. Nu-mi dau seama unde am greșit?

    RăspundeRăspunde
  3. In aceste cazuri sunt oameni care dau si mai mult de 5-10 de lei. Deci teapa e cu atat mai mare.

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.