caineIn fiecare dimineata, in cele cinci minute pe care le fac de acasa pana la birou (da, stiu, sunt un norocos), trebuie sa stau mai mereu cu privirea in pamant si sa fiu foarte atent unde păşesc, căci pe anumite străduţe şi trotuare din cartierul select Grigorescu e plin de excremente de caini. Si nu sunt in iarbă, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci taman pe trotuare, lucru care te obliga sa faci un adevarat slalom printre rahaţi de caine, ceea ce mi se pare inacceptabil şi o nesimţire ieşita din comun.

Iar aici nu e de vina Primaria Cluj-Napoca, primarul, autoritatile si mai stiu eu ce institutie, singurul vinovat e stapanul de catel, cetateanul de rand, care nu considera ca e de datoria lui sa curete dupa animalul sau. E chiar atat de greu sa iei cu tine o pungulita, hai doua, iar dupa ce catelul tau si-a facut treburile, sa cureti dupa el? Nu e nici o rusine sa cureti dupa caine, ca tot am observat că oamenii au o oarecare tragere să-si indeplineasca una dintre cele mai importante  obligatii in calitate de stăpân. Io sa am câine as face-o, pentru ca mi se pare normal si civilizat, dar cum am motan, nu am de ce sa am grija asta :D. Dar asta nu ma opreste sa nu-i critic si sa le bat obrazul, chiar si pe blog, celor care isi lasa cainele, cu cea mai mare nesimtire posibila, sa se cace in mijlocul trotuarului si chiar pe spatiul verde, acolo unde se mai plimba oamenii, se mai joaca pruncii.

Si eu sunt iubitor de animale, imi plac cainii, dar cred ca e o chestie de bun simt si respect, dragilor. Personal, m-am săturat să fac slalom printre căcaţi de căţei pentru ca niste nesimţiţi de stăpâni nu sunt in stare sa cureţe, iar aici ma adresez tuturor celor care deţin câini si se simt vizaţi, un singur lucru am să vă spun: să vă fie RUSINE!

Am vazut caini maidanezi mai destepti si mai civilizati de 100 de ori decat anumiti stapani, aia macar isi faceau treburile langa un copac, in iarba, intr-un boschet, nu pe trotuar. Exista putini oameni, cred ca ii numar pe degetele de la o mana, care se apleaca sa culeaga rahatul din iarba dupa ce cainele si-a terminat treaba, iar pentru ei, jos pălăria si tot respectul!

Mi-ar placea sa văd cât mai multă lume cu punguţa la ei, curăţând după patrupedul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.