Online & Tech

Mic ghid de folosire a twitter-ului

Dacă tot am făcut trei ani de twitter astăzi, m-am gândit să scriu un mic ghid de folosire a acestui tool pe baza a ce am învăţat şi eu la rândul meu în timpul ăsta de când am început să ciripesc.

1. Încep ghidul cu, cel mai important lucru, pe cine ar trebui să urmaresti ca să nu fi catalogat drept spammer, hater sau băgător de seama. Urmăreşte acele persoane care au aceleaşi interese cu tine, de exemplu în cazul meu, oameni implicaţi în fenomenul sportiv şi cel fotbalistic, fiindcă ştiţi toţi pasiunea mea pentru fotbal şi cum comentez pe twitter aproape fiecare meci pe care-l urmăresc. E absolut necesar ca să urmăreşti acele persoane cu care te simţi în stare să porţi o conversaţie şi ai despre ce vorbi. Degeaba urmăresc eu oamenii din zona de fashion dacă nu am nicio treabă cu domeniul şi nu înţeleg nimic din ce îmi zice respectivul căruia i-am dat follow, think about it!

2. Urmăreşte persoane din oraşul unde locuieşti, poate şi pe cele din oraşul natal, dacă eşti de altundeva. Am ajuns ca în anul de graţie 2011 niciun oraş să nu aibă propria lui comunitate online. Twitosfera clujeană a crescut în ultima vreme ceva de speriat şi tare frumos a ajuns, a crescut ca un cozonac bine făcut. În aşa fel vei avea ocazia să mai ieşi la o bere din când în când, un fotbal, să mai schimbi o impresie.

3. Încearcă să te faci remarcat fără să pari prea insistent/ă. Zi chestii amuzante, link-uri către articole de interes, mai aruncă un RT din când în când, mai dă-i un reply cuiva care ţi se pare că a zis ceva ce pare interesant, dar nu abuza de ele.

4. Nu încerca să pari cine nu eşti. Adică nu te da cocoş şi nu-ţi arăta colţii 2.0. Ştim cu toţii că din spatele monitorului toţi sunt zei, dar nu trebuie să demonstrezi chiar tu asta. Eşti penibil dacă ajungi să te dai tare-n gură şi să te apuci să împarţi înjurături în stânga şi-n dreapta numai pentru că poţi.

5. Nu te da inteligent atunci când nu trebuie. Nu fii prea lăudăros, negativist şi prea vorbăreţ. Twitter-ul e un flux continuu de informaţii, nu-l ocupa singur, mai lasă şi pe altul să vorbească. Asta înseamnă că nu e indicat să dai 3 tweet-uri într-o secundă pentru că lumea te va lua drept băgător în seamă şi asta nu-ţi va aduce deloc prea multe legături şi beneficii.

La trei ani de twitter intens mi-am permis şi eu să scriu un astfel de ghid. Sper că specialiştii în online vor fi de acord cu ce am zis eu aici pentru că zău dacă aş putea dormi la noapte dacă nu am confirmarea din partea lor că ce am scris aici am scris bine :D

 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.