De neinteles

Moda şireturilor de culori diferite

În cei 22 de ani de vieţuire pe acest Pământ şi în tot atâţia ani din păcate în această ţară în formă de peşte care mă surprinde pe zi ce trece, am văzut multe şi bag de seamă că voi mai vedea încă de 10 ori pe atât că, slavă domnului, viaţa mea nu se sfârşeşte aici. Unele lucruri la care am asistat, fără voia mea fireşte, le-am înţeles, aşa în mare, pe unele m-am tot chinuit să le înţeleg până ce m-am hotărât să uit de ele că n-are rost să-mi bat capul. Unul din lucrurile din a doua categorie m-a surprins zilele astea. Moda şireturilor de culori diferite. De când doamne iartă-mă a devenit o modă să porţi tenişi cu şireturi de culori diferite. Sau, întrebare, chiar e o modă treaba asta? M-am născut cumva în era cretacică şi m-am trezit acum după ce am dormit vreo câteva milenii într-o încăpere criogenică, de se poartă mai nou şireturi de culori diferite?

Luna trecută văzusem în autobuz un tânăr colo pe la 15-16 ani, genul emokid, cu nişte tenişi în picioare care aveau o problemă: la un picior avea şireturi negre şi la celălalt albe. Vă spun sincer că la un moment dat am crezut că visez când am văzut. Cum pana mea să ieşi aşa pe stradă? Cum să te afişezi încălţat aşa în public? N-ai avut bani să-ţi iei perechea întreagă de şireturi şi ai optat pentru un singur şnur la jumătate de preţ? Mă jur că uneori rămân atâta de surprins de anumite lucruri ce-mi fug prin faţa ochilor încât nici nu mai am timp să mă mai mir de ele.

Astăzi am văzut o tânără, adolescentă, drăguţă fata, tot pe la 15-16 ani, dar care avea în picioare tot nişte tenişi cu şireturi diferite – la unul erau negre şi la celălalt erau roz. Văzând asta mi-am adus aminte automat de emokid, drept pentru care am început să-mi pun întrebări singur. Mă, oi fi io mai prost şi nu ştiu ce se mai poartă în ziua de azi, ce mai e în trend, care mai e moda, se poate şi asta, dar nu poate fi o coincidenţă că doi adolescenţi să poarte şireturi de culori diferite. Trebuie să fie o modă, vreun cod al găştilor, hipsterilor, skaterilor, sau ceva. Nu?

De regulă nu urmăresc cu ce sunt încălţaţi oamenii prin autobuz, nu sunt interesat de acest aspect, dar când mai arunci o privire în pământ sătul să vezi pe fereastră acelaşi drum zi de zi, îţi sare în ochi încălţările cuiva cu un şiret negru la un picior unul alb la celălalt. Apoi începi să te întrebi cum de ai ajuns să te întrebi una ca asta şi chiar să scrii pe blog de chestia asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.