Există unele persoane pe acest Pământ care trădează invidie pe alte persoane din anturajul lor, după felul cum vorbesc despre acea persoană, după felul cum se comportă în compania acelei persoane, după felul cum interacționează cu acea persoană sau după felul cum gândesc despre acea persoană. Chiar dacă mulți dintre voi aveți impresia că lumea nu observă că sunteți invidioși pe cineva, mimând nepăsarea sau miserupismul, aparențele înșeală, iar comportamentul vă trădează. Nu e un lucru pe care să îl poți controla, nu aveți cum să vă dați seama de asta.

Dar nu am început articolul ăsta să o dau în filosofii, ci îl scriu pentru că am o dilemă, din nou, una pe care vroiam demult să o dezbat. Doar o altă dilemă existențială. Nu am înțeles niciodată de ce ai fi invidios pe cineva, în general, indiferent cine e? De ce ți-ai pierde câteva minute sau ore din viață să invidiezi pe cineva, când acel timp l-ai putea folosi făcând ceva constructiv cu viața ta? Personal, eu nu am invidiat pe nimeni niciodată. Și o spun cu toată sinceritatea. Niciodată nu am stat să mă gândesc, oare de ce ăla are mai mulți bani ca mine, oare de ce ăla își permite să meargă în concediu în Thailanda și eu în Costinești, oare de ce ăla are iphone 6 și eu Lumia 520! Pentru că niciodată nu mi-a păsat de ce zice lumea despre mine. Ai mai mulți bani ca mine? Ești tare, boss, tot respectul! Ai o mașină bengoasă și eu circul cu autobuzul? Bravo ție, ești boier, dar asta nu înseamnă că tu ești mai bogat ca mine sau o duci mai bine și eu sunt un sărăntoc, ci pur și simplu pentru că mie nu îmi place să conduc și nu îmi plac mașinile, te-ai gândit cumva la asta? Faci mia de euro pe lună la jobul tău de corporatist? Bravo ție, respect pentru asta, dar asta nu înseamnă că eu mor de foame. Fac și eu bani, dar dacă nu mă laud cu ei și cum îi fac nu înseamnă că-s rupt în cur. Ai o gagică după care întorc toți bărbații capul după ea? Felicitări, ești boier, îți doresc tot binele din lume și sper să te țină relația cu ea. Ai trafic mai mare ca mine pe blog? Faci mai mulți bani, ai parte de mai multe campanii, colaborezi cu mai multe agenții ca mine? Felicitări, ești tare! Asta le urez tuturor care o duc mai bine ca mine și fac mai mult succes, niciodată cu ură sau sictir în gând.

Am tot respectul pentru oamenii care au reușit în viață mai mult decât mine, pentru că asta înseamnă că i-a dus capul și au știut să profite de oportunitățile care li s-au ivit. Cine a reușit mai multe ca mine în carieră și în viață, are tot respectul meu! N-o să mă vedeți niciodată purtând invidie pe cineva doar pentru că a știut cum să facă să-i fie bine mult mai bine ca mine, ca să zic așa.

Nu am cum să fiu invidios pe cineva, asta pentru că, în general, mă doare în cot de viața altuia. Efectiv nu mă interesează ce mașină are cutărică, ce telefon șmecher are X sau ce vilă are Y, chiar nu mă interesează toate astea. Jur. Singurul lucru de care îmi pasă este să îmi fie mie și familiei mele bine, adică să fiu eu mulțumit de ce am realizat. Nu voi investi niciodată timp și energie urându-i pe alții și invidiindu-i pentru că nu am niciun câștig din asta. Eu îmi știu propriul interes, îmi pasă de viața mea și dau 100% ca să mi-o fac mai bună.

Și închei această postare cu o întrebare: de ce ai fi invidios pe cineva mai deștept decât tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.