La fel ca și anul trecut, mi-a ajuns zilele trecute în poștă o scrisorică plină de emoție scrisă cu patos de preotul bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Grigorescu, în care, noi, cetățenii care locuim în acest frumos cartier, suntem îndemnați și rugați, dacă avem posibilitatea financiară, să acordăm 2% din impozitul nostru pe venit lăcașului de cult pe care acesta îl păstorește. Pentru că trăim vremuri grele și nu mai sunt bani cum erau cândva, iar prostimea care cotiza fest la cutia milei a început să se mai rărească și să fie tot mai puțină. Hm, oare de ce? Sigur, nu avem nicio obligație să facem acest lucru, dar asta nu îi oprește pe preoți să își încerce norocul în fiecare an cu această formă legală de cerșetorie, poate-poate or prinde niște fraieri care să își ofere acei 2% din impozit bisericii. Fraierii și proștii în țara asta nu se termină niciodată, doar se schimbă între ei, la fel ca politicienii.

scrisoare preot cluj grigo 2%

Să ne înțelegem, eu cred în Dumnezeu, nu sunt ateu, sunt creștin ortodox, dar lăcomia și setea de înavuțire pe care o afișează în mod constant mai marii organizației Bisericii Ortodoxe Române a început de câțiva ani să mă dezguste total și să mă facă să îi detest și evit cât se poate de mult pe acești slujitori ai Banului, nicidecum ai Domnului. La noi în casă preoții nu mai au ce căuta cu Boboteaza de ani buni, iar de cotizat la Biserica nici nu mai poate fi vorba.

De ce aș cotiza la Biserică și aș da 2% din impozit când oricum cultele religioase continuă să primească ajutoare de milioane de euro de la Guvern, tot din banii pulimii care încă mai plătește taxe și impozite în țara asta? De ce clasa politică sau niciun guvern de după ’89, indiferent de culoare, nu a avut până acum CURAJUL să îndeplinească o simplă dorință a poporului pe care îl slujește: aceea de a opri finanțarea cultelor religioase și a robinetului cu bani al BOR? Orice cult religios trebuie să trăiască exclusiv din donații de la enoriași și atât, fără să primească finanțare de la bugetul statului. Dacă nu poate trăi din donații, să se desființeze și să moară! E atât de simplu.

Eu și alții ca mine nu suntem de acord ca din banii noștri preoțimea să se lăfăie în lux și să ne sfideze, pentru că asta fac, se lăfăie în lux, poartă kilograme de aur pe ei, haine de mii de euro și se plimbă cu merțane și autoturisme ultimul răcnet, în timp ce mulți oameni din țara asta mor de foame și se chinuie de la o zi la alta să trăiască cu o pensie de mizerie, își numără fiecare bănuț pentru a le ajunge de la o lună la alta. E corect? Pe ei cine-i ajută?

Mor de nervi și îmi crește tensiunea când văd tot felul de politicieni ipocriți afișându-se alături de preoții slujitori ai Banului, mai ales în campanie electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.