Online & Tech

O neînțelegere cu prețurile de la eMag.ro a produs un viral- UPDATE

UPDATE:

Un utilizator a anuntat pe Facebook ca preturile unor produse electrocasnice fusesera modificate si sustinea ca au fost marite prin aplicatia de mobil a eMAG. Cel puţin aşa i-au apărut la prima vedere. Informatia a fost preluata si s-a raspandit pe retelele de socializare si majoritatea celor care au vazut au luat-o de buna fara a-si pune intrebarea daca este adevarat sau nu.

La cateva ore dupa publicarea postului, utilizatorul a inteles ca de fapt produsele erau in promotia care se incheiase cu o zi inainte si a scos postarea. A revenit si cu explicatia pe pagina sa http://bit.ly/1Lnaimi si pe pagina colegului care preluase print screen-ul pe care il facuse din aplicatie http://on.fb.me/1RRmz39: “Hai sa va spun povestea viralului de ieri cu postarea despre eMAG – am adaugat in cos marti seara respectivele produse (nu am stiut ca e promotie), iar miercuri cand m-am uitat din nou in aplicatie, am vazut ca respectivele produse sunt la un alt pret (marit – pentru ca se terminase promotia respectiva) si asa mi s-a parut putin suspect. Intre timp am vb cu cineva de la eMAG si mi-a explicat situatia cu respectiva campanie.”

Tudor Manea, director general eMAG România, a precizat că produsele la care se face referire în postare au făcut parte din campania „Săptămâna electrocasnicelor”, care s-a desfăşurat între 4 şi 10 noiembrie. În momentul în care campania a luat sfârşit, produsele au trecut automat la preţul lor de bază.

„Produsele la care se face referire în postare au făcut parte din Campania ‘Săptămâna electrocasnicelor’, care s-a desfășurat între 4 și 10 noiembrie. În momentul în care campania a luat sfârșit, produsele au trecut automat la prețul lor de bază, care a rămas același și pe 10 noiembrie, și astăzi, 11 noiembrie, cele două zile comparate. Astăzi, o parte dintre aceste produse au intrat din nou la promoție, într-o altă campanie. Prețurile reduse sunt cele afișate în pagina de comandă a aplicației de mobil, stadiu în care nu este afișat decât prețul de vânzare, nu și cel de bază, căruia i s-a aplicat reducerea.

Şi pentru că am văzut că apar tot mai multe întrebari, vrem să clarificăm puţin situaţia. Prețurile produselor se modifică periodic în funcție de promoțiile derulate de furnizori sau de reducerile pe care le aplicăm pentru perioade limitate de timp. În momentul în care promoția sau reducerea se încheie, prețul produsului revine la nivelul de bază, acela cu care se vinde în mod normal. În plus, produsul poate fi vândut în platforma eMAG de către eMAG, dar şi de către partenerii din Marketplace, care pot avea o altă ofertă vizibilă în site, proprie politicii lor de preţ, şi ca preţ de bază, şi ca preţ ‘tăiat’, în oferta promoţională. De aceea se poate vedea o fluctuație a prețului în timp.”

Plus o mică clarificare.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Articol inițial: Ceea ce am spus eu de mult timp începe să se adeverească. Apar tot mai multe mărturii și exemple despre cum se pregătesc marii retaileri români de așa numitul Black Friday.

Un tip a surprins foarte bine cum se pregătește mult lăudatul emag.ro de Black Friday. Creștem prețurile înainte ca să avem de unde scădea. Alții modifică comisioanele. Pentru că România…

black friday 2015 emagro

Lăcomia retailerilor și comercianților români nu are limite.

În rest, rămâne cum am stabilit, adevăratul Black Friday e pe 27 noiembrie 2015, în străinătate, în România nu e decât o scamatorie ridicolă.

via facebook.

Să ne înțelegem. Nu am scris cu rea intenție și nici nu am avut nicio intenție să discreditez eMag-ul cumva, sunt și eu client eMag de câțiva ani. Am scris pentru că se știe cum cresc unii retaileri prețurile înainte de Black Friday ca să aibă de unde scădea, nu e un lucru străin. În fine, mă bucur că într-un final s-a clarificat chestiunea asta. Vom vedea ce pregătește eMag de acest Black Friday.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

3 Comments

 • eMAG Romania

  Bună, Vasile!

  Pentru că apar tot mai multe întrebari, hai să detaliem. Produsele la care se face referire în postare au făcut parte din Campania „Săptămâna electrocasnicelor”, care s-a desfășurat între 4 și 10 noiembrie. În momentul în care campania a luat sfârșit, produsele au trecut automat la prețul lor de bază, care a rămas același și pe 10 noiembrie, și astăzi, 11 noiembrie, cele două zile comparate. Astăzi, o parte dintre aceste produse au intrat din nou la promoție, într-o altă campanie. Prețurile reduse sunt cele afișate în pagina de comandă a aplicației de mobil, stadiu în care nu este afișat decât prețul de vânzare, nu și cel de bază, căruia i s-a aplicat reducerea.

  Referitor la prețurile produselor, acestea se modifică periodic în funcție de promoțiile derulate de furnizori sau de reducerile pe care le aplicăm pentru perioade limitate de timp. În momentul în care promoția sau reducerea se încheie, prețul produsului revine la nivelul de bază, acela cu care se vinde în mod normal. În plus, produsul poate fi vândut în platforma eMAG de către eMAG, dar şi de către partenerii din Marketplace, care pot avea o altă ofertă vizibilă în site, proprie politicii lor de preţ, şi ca preţ de bază, şi ca preţ “tăiat”, în oferta promoţională. De aceea se poate vedea o fluctuație a prețului în timp.

  Mulțumim!

  RăspundeRăspunde
 • sandu

  oricat le-ar mari nu ii ajung pe cei de la PCGARAGE.
  acelasi produs : emag 1499 lei pret intreg care probabil o sa fie redus de blackfriday, pcgarage 1309 redus de la 1871 si deja e BF la ei :) , asa ca fiecare e liber sa cumpere de unde vrea de BF
  http://www.emag.ro/microserver-hp-proliant-gen8-cu-procesor-intelr-pentiumr-g2020t-2-50ghz-1x2gb-sursa-150w-712318-421/
  http://www.pcgarage.ro/servere/hp/proliant-microserver-gen8-procesor-intel-pentium-g2020t-25ghz-ivy-bridge-2gb-udimm-ddr3-fara-hdd-lff-35-inch/?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting

  RăspundeRăspunde
 • testul

  A fost saptamana electrocasnicelor? Au fost oferte initial ?? Culmea e ca ofertele sunt semnalizate diferit in pagina de produs si pe listari. Asta e … ne consolam ca au fost reduse preturile tot anul si defapt in perioada 10-20/27 octombrie sunt afisate preturile de lista normale. Daca voi sufleteste sunteti impacati cu gandul si metoda asta mult succes !

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.