Clujul meu

O părere despre Janis

Pentru cei care vieţuiesc prin urbea de pe malul Someşului, ştiu că Janis reprezintă un conglomerat de crâşme şi localuri foarte cunoscut în oraş. Un adevărat brand al Clujului, cum ar veni. Zic un brand pentru că Janisul a ajuns să fie cunoscut de studenţii străini şi de turiştii care vin să ne viziteze oraşul. Din punctul meu de vedere, reţineţi, punctul meu de vedere, Janisul este localul care a avut cea mai mare ascensiune pe piaţă în ultimii ani. Credeţi ce vreţi, dar la ora actuală Janisul a cam luat tot caimacul în materie de distracţie în Cluj. Cele opt localuri au monopolizat cam tot ceea ce înseamnă timp liber şi relaxare aici la noi în oraş. Nu văd la ora actuală un local care să fi avut o asemenea „priză” la public, ca să zic aşa, iar aici mă refer la tot lanţul, nu doar un singur local. Btw, Janis intră de astăzi şi în zona Haşdeu cu o crâşmă, chiar în inima studenţilor, ca să zic aşa, pe strada Piezişă la numărul 6, Janis la Stup.

Probabil cineva mă va acuza că am fost plătit să scriu elogiul ăsta la adresa Janisului. Nu, dragilor, n-am fost, dar NIMENI nu-mi poate interzice să-mi expun un punct de vedere despre ceva, aici, pe tarlaua personală. Să fim bine înţeleşi :) Simt că mulţi dintre voi veţi avea ceva de comentat când am zis că Janisul domină la ora actuală viaţa de noapte. Dacă nu credeţi, ia faceţi o tură într-o noapte prin toate cluburile din Cluj şi vă veţi convinge singur unde „trage” lumea mai mult.

Şi ca să revin la ideea pe care am vrut s-o evidenţiez despre Janis în postarea asta. Mulţi dintre voi ştiţi că Janisul nu excelează la capitolul lux, igienă şi curăţenie, mulţi se plâng de acest lucru pe toate reţelele de socializare, dar cu toate astea localurile sunt pline în fiecare seară. Încearcă să mergi în BCJ într-o vineri sau sâmbătă seara şi nu vei avea o masă unde să stai, iar BCJ e destul de mare, dar hei, ce jeg e acolo, zic unii. Du-te în Janis Stuf în fiecare seară şi vei vedea că e full până în zori şi lumea chiar se distrează şi se simte bine. Du-te în Janis Club pe Eroilor şi vei vedea acelaşi lucru. Idem la Janis Cafe, o cafenea făinuţă unde poţi sta la o poveste într-o atmosferă boemă. Şi totuşi, toată lumea se plânge de murdărie, de jeg şi că buzile sunt mizerabile, dar toate localurile sunt full zilnic. Dacă găsiţi vreo explicaţie, vă rog să mă lămuriţi şi pe mine că eu nu mai înţeleg nimic.

Priviţi în printscreen-ul de mai jos luat de la un comentariu pe pagina evenimentului de lansare a noului Janis la Stuf, în special la cele două păreri evidenţiate cu roşu. Majoritatea gândesc la fel ca cei doi când vine vorba de Janis. Şi totuşi, localurile sunt pline şi generează vânzări. Explicaţia? Ne plângem că nu ne place, că e murdar, că e jeg, dar mergem acolo pentru că acolo merge toată lumea. Mişto, ce să zic…

screen janis la stup

Dacă aş fi ipocrit aş zice că eu nu frecventez Janisul, dar aş minţi cu neruşinare. Nu pot să renunţ să merg într-un club sau local unde mă simt bine de fiecare dată. De ce aş face asta, doar pentru că unele persoane sunt „dintr-aia de domn” şi nu ştiu să se distreze dacă nu străluceşte totul în jur, iar atunci când merg la budă chipul lor gingaş să li se oglindească în robinet?

 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.