Tehnologie si Internet

Oare când vom avea mai mult timp pentru noi și plăcerile noastre?

Lipsa de timp liber și munca intensă sunt lucrurile care ne definesc cel mai bine pe mulți dintre noi în România anului 2016. Această goană nebună a noastră după bani și după independență financiară, să ne fie cât mai bine și să avem ce pune pe masă, ne face să uităm de multe ori să ne relaxăm, să ne distrăm sau să ne simțim bine, să ne bucurăm de viață cum ar veni.

Eu cândva eram gamer înrăit, în urmă cu câțiva ani, aveam timp de jocuri berechet, chiar și atunci când lucram reușeam să îmi fac timp o oră sau două să le dedic unui joc mai captivant care mă făcea să uit de griji și probleme, indiferent că era online sau nu, RPG sau de strategie, jocuri cu bile sau cu maimuțe, jocuri logice sau FPS-uri.

Într-o vreme eram un mare împătimit al jocurilor de fotbal tip browser, gen Hattrick.org, dar nici de asta nu mai am timp. Mai intru foarte, foarte rar pe site să îmi verific echipa, nu mai am timp de transferuri, am ajuns să am un buget de câteva sute de milioane de lei, am rămas cramponat în Divizia a VI-a cu echipa mea de câteva sezoane bune pentru că efectiv nu am timp să mă ocup de ea. De alte jocuri nu mai zic nimic, s-au adunat anii de când nu m-am mai jucat ceva, nu mai știu ce jocuri au apărut noi, nu am mai dat un FIFA de ani buni.

Îmi plăcea să mă joc, sincer, era ca o mică pasiune, iar când prindeam câte un RPG captivant cu misiuni care mă țineau în fața calculatorului ore bune, nu mă puteai dezlipi de el până nu terminam tot jocul. Nu eram genul de gamer anti-social care să nu iasă din casă sau să stea numai în fața calculatorului zi de zi, nici vorbă, eram unul mai normal. Jocurile erau modalitatea mea de destresare și relaxare. Acum sunt implicat în atâtea proiecte, plus job și am atât de multe lucruri pe cap încât la finalul unei zile cad ca bolovanul rupt de oboseală și nu mai am chef de nimic. Efectiv de nimic.

Oare când am încetat să trăim și să ne bucurăm de viață? Eu sunt un optimist incurabil și trag nădejde că lucrurile se vor schimba în bine într-o bună zi, iar eu îmi voi face mai mult timp pentru pasiunile mele. Pentru că o viață am și nu vreau să mi-o irosesc muncind non-stop ca un nebun și uitând să mă bucur de ea.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.