Clujul meu

Oare de ce nu are Clujul un imn oficial?

M-am tot întrebat şi m-am întrebat, oare oraşul nostru drag de ce nu are un imn oficial, o melodie ca a celor de la Personal – Oraşul Nostru, lansată în 2013? Răspunsul la această întrebare nu îl am eu, evident, îl au autorităţile locale şi departamentul de comunicare al Primăriei, însă ceea ce mă surprinde cel mai tare este că până astăzi nimeni nu a realizat potenţialul pe care l-ar putea avea un imn oficial, o melodie interpretată de un artist sau o trupă locală prin care să fie promovat şi altfel oraşul. Poate chiar în engleză, pentru a fi vizibil şi pe extern.

DSCN0281

Nu cred că e mare lucru să realizezi o melodie, să pui nişte versuri atractive pe un negativ, iar videoclipul să fie filmat în anumite puncte cheie din oraş. Mă rog, ştiu că implică muncă şi efort, dar avem multe trupe şi artişti locali, unii cu mai multă experienţă, alţii cu mai puţină, dar toţi sunt talentaţi şi dornici de afirmare, iar cred că pentru unii acest „proiect” ar fi o rampă de lansare ideală.

Totul s-ar putea face cât se poate de simplu, pornind de la lansarea unui concurs dedicat trupelor locale, iar piesele înscrise să fie supuse la vot public. Melodia care adună cele mai multe voturi din partea clujenilor, şi nu numai, să fie desemnată imnul oficial al Clujului. Hai că nu e mare filosofie. Cu un pic de creativitate şi un brainstorming s-ar putea dezvolta frumos treaba asta.

Idee pentru Asociaţia Cluj Capitala Culturală Europeană 2021 şi departamentul de comunicare al Primăriei. Mingea e în terenul vostru, voi decideţi ce faceţi cu ea :)

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.