Că îmi plac filmele și serialele, nu mai e niciun secret, mărturie stau articolele pe care le-am scris în categoria Cinematecă de-a lungul timpului. Astăzi am dat peste o informație mișto, o oportunitate foarte bună pentru tinerii cinefili pasionați de scris care vor să devină critici de film la Cannes 2016! Da, puteți ajunge la celebrul festival de film de la Cannes. How cool is this? :D

Vă redau comunicatul pe care l-am primit de unde puteți afla mai multe detalii:

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N își propun să-i angreneze în dezbatere pe tinerii critici de film și să-i încurajeze să scrie despre filmele de autor. Concursul „Fii critic la Cannes!” le va da posibilitatea de a obține o acreditare (cu transport și cazare asigurate) la Festivalul de la Cannes, în 2016.

Concursul li se adresează tinerilor sub 35 de ani care scriu constant despre cinema la o publicaţie, un blog sau un site și au în portofoliu minim patru texte în ultimul an.

În prima etapă a concursului vor fi selectați 10 participanți, care vor lua parte la seria de evenimente speciale organizate sub umbrela „Les Films de Cannes à Bucarest – în dezbatere”: conferința „Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm?” și dezbaterea „Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?”.

Cei 10 participanți vor intra în a doua etapă a concursului și vor avea ocazia să participe la Festivalul de la Cannes, în 2016.

Perioada de înscriere: 7 octombrie – 16 octombrie

Pentru înscrieri completați formularul online: www.filmedefestival.ro/2015/inscriere/

Pentru mai multe detalii puteți citi regulamentul concursului: www.filmedefestival.ro/2015/regulamentul-concursului/)

Pentru mai multe detalii despre conferința „Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?”:
http://filmedefestival.ro/2015/conferinta-cum-de-ce-si-pentru-cine-mai-scriem-despre-filme/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.