Televizorul NU va rămâne pentru mine doar un obiect de decor sau pe care să se depună praful, iar internetul nu va bate televizorul, el va fi prezent tot timpul în viaţa mea.

Astăzi vreau să zic câteva cuvinte, la modul cel mai serios posibil, despre (probabil) cel mai hulit, luat la mişto, luaţi-l cum vreţi, post de televiziune: OTV, pe care, recunosc, eu îl urmăresc. Nu pentru că îmi face plăcere sau vreau să mă chinui singur, îl urmăresc pentru că mă uit oarecum la ascensiunea lui, cum a evoluat şi evoluează în continuare. Şi a crescut canalul ăsta în ultimii ani cât alţii în zece. Şi ştiţi de ce, pentru că a fost televiziunea care s-a adaptat cel mai bine pe ceea ce doreşte populaţia să vadă. Râdem noi râdem de Diaconescu, îl luăm la mişto de felul cum stă el noapte de noapte la măsuţa aia a lui şi dezbate diverse teme, dar omul e, din punctul meu de vedere, cel mai deştept om din ţara asta, mă rog, nu chiar cel mai deştept, dar e undeva acolo sus, în top 5.

OTV, aşa cum ziceam, s-a adaptat cel mai bine după interesele cetăţeanului de rând. Şi, categoric, cetăţeanul acela nu e spectatorul de teatru sau operă, cinefilul convins, omul de cultură, pasionatul de literatură contemporană. Diaconescu nu a căutat niciodată să promoveze cultura pentru că nu era cazul, publicul elevat nu a fost ţinta lor. Lumea căuta să urmărească scandal, mondenităţi şi bârfe ieftine, nu toată lumea fireşte, nu generalizăm, dar cel mult o jumătate de populaţie face parte din categoria asta, şi nu cred că exagerez când zic asta. De asta are şi Capatos succes şi nu-l poate da nimeni jos. Domnu’ Dan şi echipa lui au creat poveşti şi scenarii care au făcut subiectul zilei în fiecare seară. Lumea se uita la poveştile alea cu crime, violuri, răpiri, unii erau telespectatori fideli şi făceau asta în fiecare seară/noapte, alţii stăteau câteva minute doar ca să aibă motiv să-i înjure a doua zi. I-a păsat cumva lui Diaconescu de toţi criticii şi cei care îl înjurau? El şi-a văzut în continuare de treabă, a făcut bani şi a căutat acel senzaţional în orice. Şi l-a găsit de fiecare dată. Acum s-a reprofilat, căci publicul s-a mai domnit niţel, nu mai vrea scandaluri, filfizoni şi vedete de carton, acum lumea are o problemă cu statul român, traiul greu, leafa şi pensia mică, guvernul ticăloşit care conduce această ţară, iar Diaconescu s-a adaptat şi de această dată şi i-a dat Cezarului ce-i al lui şi poporului ceea ce aşteaptă. Nu mai ştiu cât are Partidul Poporului în sondaje, că n-am mai studiat clasamentul, dar are ceva la sută, nesemnificativ ce-i drept (încă), dar nu e de neglijat.

Dacă te uiţi acum pe OTV, seara, vei vedea că Diaconescu analizează lucruri mai serioase ca înainte, nu mai promovează toate nulităţile şi vedetele de carton, s-a reprofilat pe treburi mai importante, gen economia ţării, corupţie, în general discută despre ceea ce aşteaptă acelaşi popor fidel să audă.

2 comentarii la „OTV, postul care s-a adaptat cel mai bine!”
  1. Ca sa iti completez articolul, PPDD are 20% si e primul partid dupa USL care e primu’ la 47%. Tocmai ce’am deschis si eu pe Realitatea. :))

    Si acuma, sincer, poate OTV-ul a evoluat, dar candva a fost de rasu’ tuturor.. Mai ales cu seria Magda Ciumac – Tolea. Aia doi sunt cei mai patetici oameni pe care i-am vazut. Si OTV-ul i-a promovat.. Toti oamenii se plang ca nu se promoveaza valorile, dar si OTV e ca toate celelalte. Cauta doar rating, manipuleaza.

    Intr-o noapte, ne-avand somn, m-am uitat cum dezbatea Diaconescu modul in care a fost bugetul statului impartit. Si spunea numai aberatii ca sa poata manipula pe cei mai putini invatati si creduli. Cum ca ar putea lua de la politie, de la invatamant, de la securitate si de la toate insitutiile importante (‘ care defapt fac orice stat constitutional sa functioneze’) si sa dea banii la pensii, si ca daca ar face el bugetul (ca presedinte – cu aceiasi bani) l-ar putea face astfel incat ca iesim cu 24 mld in plus, in timp ce avem 44 mld inloc de 48(‘ cu 4 mld in minus’).

    De asemenea, nu contest inteligenta lui Diaconescu, orice om care e in stare de manipulare a unei mese mari de oameni trebuie sa fie cel putin inteligent.

    Si vreau sa spun, ca uneori ma mai uit la OTV la ‘Se intampla acum’, pentru ca mi se pare amuzant. Acum 3 saptamani era un titlu de genu’ „Chinezii se pregatesc de razboi. Vor sa elimine mancatorii inutili”, si in banda galbena de jos ” Ati fi pregatiti de razboi?”. :)) Efectiv, si-a facut spectatorii „mancatori inutili”, dar cei ce vizionau nu au realizat asta, si raspundeau la greu..

  2. @Morph: Mulţumesc de info, nu mai eram la curent cu clasamentul. Totul e amuzant la OTV, de fapt, nu stiu cine ia ceva in serios de acolo, dar se pare ca sunt destui daca ne uitam pe rating-uri. Magda vs Tolea a fost o regie bine făcută care a reuşit să ţină lumea pe televizor, fapt care i-a adus lui DD bani frumoşi. Şi nu doar asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.