Ieri a fost o zi bună pentru justiția română, inculpata și corupta Elena Udrea, protejata mafiotului Traian Băsescu, a primit o veste proastă: o binemeritată condamnare de 6 ani cu executare în vestitul dosar „Gala Bute”, un caz lung și extrem de stufos. Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a luat 5 ani cu executare.

 

Momentan, blonda lui Băsescu s-a autoexilat în Costa Rica și cel mai probabil va fi dată în urmărire internațională.

 

În lumina acestui succes istoric, se cuvine să ne scoatem pălăria în fața echipei de investigație condusă de jurnalistul Cătălin Tolontan care a dus tot greul anchetei și de la care a pornit acest caz flagrant de corupție. Această victorie le aparține în special lor. E munca și perseverența lor. Sincere felicitări pentru că au crezut în ideea lor până la capăt, pentru că nu au abandonat, pentru că nu s-au lăsat intimidați, nu au cedat presiunilor și au mers până la capăt.

 

Felicitări și procurorilor zeloși care au luptat, au continuat munca jurnaliștilor și au mers până la capăt, fără să se lase intimidați. E și victoria lor.

 

În semn de respect pentru anchetele și munca lui Tolo și echipei sale suntem datori să cumpărăm cu 2.5 lei Gazeta Sporturilor, dacă nu zilnic, măcar o dată la două-trei zile, pentru că doar astfel îi susținem și le arătăm că ne pasă.

 

 

Într-o țară în care majoritatea oamenilor au impresia că nu mai există presă și foarte mulți îi înjură pe jurnaliști din diverse motive, echipa lui Tolontan demonstrează contrariul și ne arată că presa rămâne o forță capabilă să răstoarne mafii și să distrugă imperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.