Clujul meu

Piaţa Unirii se îmbracă într-un „Decor de poveste”!

Demult vroiam să scriu câteva idei despre Piaţa Unirii şi am tot amânat. Profit acum de evenimentul „Decor de poveste” pentru a sintetiza câteva idei despre ce nu-mi place la această zonă zero a Clujului. De când a fost reamenajată şi tranformată într-o zonă monotonă, parcă îi lipseşte acel ceva care să o definească faţă de restul pieţelor din alte oraşe: o pată de culoare care să o transforme într-o zonă vie. Ştiu, piaţa se transformă într-o zonă vie atunci când e câte un concert sau eveniment important, dar în restul zilelor dacă treci prin ea parcă ai trece printr-o zonă moartă. E prea mult gri, prea puţină culoare, fără prea multă iarbă. Hai să fim serioşi, florile amărâte din recipientele alea mari nu arată nici cum, copacii ăia obosiţi sunt mai mult gri şi ei decât verzi de la atâta praf şi gaze de eşapament, noroc cu gazonul de la statuia lui Matei şi iarba din jurul bisericii ce mai schimbă culoarea atmosferei din zonă. Nu zic că nu trebuia amenajată piaţa, zic că s-a betonizat prea mult, ca să zic aşa, şi s-a renunţat prea uşor la spaţiile verzi care îi dădeau pieţei oarecum un feeling aparte, ca să zic aşa. Da, ştiu că aşa arată marile pieţe din capitalele europene, dar hai să nu ne mai ghidăm după alţii  şi să fim unici în felul nostru. Clujul trebuie să fie unic, diferit!

Dar Grupul Verla-Axelen, cel mai mare furnizor de materiale de print şi tapet din Transilvania, va încerca ceva inedit în piaţă, în perioada 29 august – 4 septembrie, şi anume să-i ofere zonei o faţă nouă pentru câteva zile, să-i dea culoare, prin decorarea fântânii arteziene şi a băncuţelor din jur cu modele de tapet floral şi abstract, în culori vii, din colecţiile de tapet pe care le puteţi găsi la magazinul Verla Décor (Str. Horea, nr. 9).

Va fi o atmosferă faină şi plină de voioşie şi activităţi pentru toate vârstele. Copii vor putea confecţiona origami din tapet, sub îndrumarea unor educatoare, iar adulţii vor avea parte de şedinţe foto profesionale gratuite, primind cadou din partea organizatorilor un magnet de frigider personalizat cu fotografia lor şi toate pozele pe email.

De asemenea, fetele care se vor înscrie pentru o şedinţa foto profesională, vor avea ocazia să intre în concursul organizat pentru lansarea Calendarului Clujence Frumoase 2013, care va fi distribuit în instituţiile publice locale şi tuturor partenerilor evenimentului. Domnişoarele interesate să apară în acest calendar găsesc mai multe amănunte pe decordepoveste.ro/calendarclujencefrumoase şi se pot înscrie completând următorul formular.

Magazinul Verla Decor nu este la prima ispravă de acest gen, a construit un superb decor în incinta centrului comercial Iulius Mall. Şi credeţi-mă când vă zic, arăta într-un mare fel, demenţial de-a dreptul.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.