Clujul meu

Problema afişelor din oraş: astăzi IRAF

Nu ştiu cine se ocupă de distribuţia afişelor publicitare pentru anunţarea diverselor evenimente şi lipirea lor pe toate gardurile din oraş, dar cred că e de bun simţ şi normal pentru un oraş european ca după încheierea evenimentului să dispară şi afişele publicitare de pe stâlpi. E atât de greu?

IRAF (Festivalul Internaţional de Artă) s-a desfăşurat la Cluj în perioada 16-19 iunie şi a ajuns la a cincea ediţie. După cum se procedează la asemenea manisfestaţii culturale, organizatorii au împânzit tot oraşul cu afişul festivalului, pe care nici până în ziua de azi, 13 iulie, nu au binevoit să-l dea jos de pe unde l-au pus. L-am văzut zilele acestea prin mai toate cartierele, pe toate străduţele, pe stâlpi, pe copaci, pe garduri, oriunde putea fi vizibil, şi nu pot decât să mă declar dezamăgit de organizatori. Pe lângă că strică estetica străzii şi a oraşului, nu-i prea plăcut să vezi câte un afiş al aceluiaşi eveniment din metru în metru, nu mai foloseşte nimănui informaţiile de pe el.

Organizatorii celorlalte festivaluri ce au loc la Cluj în fiecare an, mă refer aici evident la TIFF, Comedy sau de ce nu, Zilele Filmului Gay, au avut bunul simţ să strângă toate afişele din oraş. La IRAF de ce nu s-a putut face acelaşi lucru?

2 Comments

 1. Asa de inceput..iti propun sa dai tu jos minim 1000 de afise, lipite cu aracet.:P

  Tiff, comedy cluj dau jos afisele de pe alea pe eroilor, de pe coloanele acele.atat! restu nu le da nici naba jos. Nu stiu de unde sti tu ca ei le dau jos. Nu le mai vezi fie ca sunt acoperite de altele, fie au fost lipite cu scoch si au fost rupte de unu altu.Intreab-o pe Flavia care din afise le-a dat jos Tiff-ul.

  Eu zic ca intrebarea care tre sa ti-o pui e de ce nu pune primaria mai multe locuri de afisari, mai ales in zona campusurilor, si de ce nu practica un tarif rezonabil pentru ele:P

  RăspundeRăspunde
 2. oh, costa procesul asta de punere a afiselor? pe asta n-am stiut-o, credeam ca ai voie sa-l pui gratis in locurile special amenajate.

  acuma ii drept ca numai in centru am vazut afise cu tiff si comedy si nu prin cartiere si stradute mici si dupa festival au disparut toate, dar totusi, cred ca e normal ca dupa orice eveniment sa fie date jos, ca-s 100 sau 1000. nu mi se pare normal sa fie lipite cu aracet si nici puse una peste alta pe panourile si tuburile special facute pentru asta, astea sunt probleme organizatorice care trebuie revizuite.

  si asa cum zici tu, da, trebuie mai multe astfel de zone speciale pentru afise.

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.