Online & Tech

Protest împotriva blogurilor cu foarte multe cuvinte

M-am saturat pâna peste cap de citit romane pe net. Bloguri cu continut foarte ridicat de litere. Noi astia care am ales sa ne exprimam liber prin intermediul blogului am facut o pasiune, aceea de a scrie romane în propriul nostru coltisor din World Wide Web, cu speranta ca într-o zi vom culege roadele de pe urma bestseller-ului virtual ce va sa fie format din ale noastre articole. Nu scriu articole foarte lungi, maxim 600 cuvinte, nu sunt deloc adeptul articolelor lungi. Nu am nicio problema sa le citesc, dar nu vad rostul unui articol lung si pompos cand ideea aia se putea dezbate mai scurt. Orice subiect se poate scrie si intr-o varianta scurta, doar ca bloggerilor le place sa existe mult continut pe blog, cica da bine la google.

Si eu am posturi în care am batut cu câmpii cu gratie sarind dintr-un subiect în altul, dar spre deosebire de altii, eu macar recunosc treaba asta. Si o spun cu toata sinceritatea pentru ca n-am de ce sa ascund realitatea. Oameni suntem, toti avem momente când gresim.

Dincolo de cei care bat câmpii cu gratie în articole, sunt unii, putini la numar ce-i drept, care prefera sa dezvolte ideea de baza a unui articol ce urmeaza sa-l publice în mii de cuvinte. Pornind de la o idee simpla, gen „am descoperit coada la pruna”, omul cu blogul va ajunge la subiectul „de ce a ajuns România sa importeze prune din tarile calde”. Si de aici încep semnele de întrebare, de ce nu sunt bune prunele de la noi – de ce agricultura a ajuns într-o stare jalnica – de ce sistemul românesc e corupt – de ce nu poate fi tara asta condusa de oameni competenti si lista poate continua.

Devierea de la subiect
Toti avem idei, toti urmarim câte un subiect interesant si ne gândim cum sa-l formulam ca sa iasa un articol din el. De la televizor, de pe net, din viata de zi cu zi. Dar ce se întâmpla atunci când deviem de la subiectul de la care pornim si scriem tot felul de bazaconii fara sa ne dam seama. Pentru ca pe moment n-ai cum sa-ti dai seama cât ai deviat de la ideea de baza, dar dupa ce recitesti a 2-a zi articolul realizezi si tu cât de prost suna. Apoi te pui pe gânduri, sa-l sterg, sa nu-l sterg… Te salveaza cele câteva comentarii care s-au strâns la articolul cu pricina pâna atunci si decizi sa-l lasi acolo ca nu cere de mâncare.

Postul asta are 364 de cuvinte, asta ca sa stiti!

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.