Din Romania

PSD nu va scăpa niciodată de eticheta comunistă

Astăzi e mare congres PSD la București pentru alegerea celor 14 vicepreședinți ai partidului, iar o declarație mi-a atras atenția și pe care merită să o precizez. Aceasta îi aparține deputatului Mihai Sturzu, cel care a declarat să nu fie validate alegerile de săptămâna trecută în care Liviu Dragnea, ca unic candidat a câștigat președinția partidului pentru că asta înseamnă comunism. Și mare dreptate are, motiv pentru care îl apreciez pentru declaratia asta. Și eu nu simpatizez deloc PSD-ul ori vreun membru al acestui focar de infecție din politica românească, dar de această dată fac o excepție. Bravo, Sturzule, jos pălăria pentru că ai luat atitudine și le-ai arătat mai marilor partidului din care faci parte cât sunt de penibili cu alegerile tragi-comice de saptamana trecuta.

„Saptamana trecuta am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceausescu si bine a facut. Evident ca nu am ce sa reprosez domnului Dragnea. Omul a candidat, si-a asumat functia. Vreau sa le reprosez ca nu au avut curaj sau nu au stiut sa duca pana la capat candidatura celor care nu au candidat pentru ca astfel ne-au pus pe noi in situatia in care am avut un singur candidat. (…) Acest Congres trebuie sa valideze alegerile de saptamana trecuta, adica sa valideze comunistii. Va propun ca acest Congres sa nu valideze alegerile, fiindca sunt convins ca PSD ar putea da minim doi candidati la presedintie si sigur se vor gasi 500.000 de oameni care sa vina la vot si atunci vom face un puternic gest impotriva comunismului”, a spus acesta, duminica, in discursul sau, citat de hotnews.ro.

Adică, hai să fim serioși, Dragnea, Ponta și restul acoliților lor vorbesc constant despre delimitarea stângii de comunism, de o renaștere a partidului, dar nu li se pare deloc o problemă să organizeze alegeri cu un singur candidat, exact ca-n comunism. Ceva nu e ok aici, nu credeți? Până și Ceaușescu își punea câte un candidat de formă ca să poată zice că a fost ales de popor, ăștia de la PSD fac alegeri cu un singur candidat, în bunul stil al comunismului în stare pură. Pentru că era tare greu să găsească un candidat de formă care să-i fie adversar lui Dragnea și alegerile astea să nu pară penibile.

Și mă întreb, cum poți tu să elimini eticheta de comunism pusă peste partid când tu îl ai pe Ion Iliescu președinte de onoare, adică unul dintre precursorii comunismului în România? Atâta timp când mumia Iliescu e președinte de onoare, acest partid nu va scăpa NICIODATĂ de eticheta comunistă și nu va fi votat niciodată de tineri, iar electoratul său va fi format în continuare din oameni fără educație, reduși, proști și ușor de manipulat. Oamenii inteligenți și care au o minimă de logică și bun simț nu vor vota niciodată PSD-ul – cel mai corupt și mai infect partid din România. Și nu o zic eu, o zic cifrele și statisticile.

Cum vrei să elimini eticheta de comunism când tu ca și partid-comunist ți un moment de reculegere în memoria victimelor comunismului? Nu e puțină contradicție aici?

Vrei să scapi de eticheta de comunism? Dă-l afară pe Iliescu din partid și pe toți baronii cercetați și cu dosare penale. Asta ar fi un prim pas pentru curățarea partidului. Cine are curajul să ceară asta, va fi mult mai apreciat decât penalii Ponta sau Dragnea. Ai dosar penal, out din partid, indiferent de numele tău! Când se va întâmpla asta atunci PSD-ul poate spera la ceva, dar până atunci va rămâne tot un partid putred  și stricat pe dinăuntru.

Concluzia mea personală este următoarea: cu astfel de decizii și acțiuni, pcriste, PSD-ul e sortit să rămână pe vecie un partid comunist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.